Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Екс-міністр оборони Саламатін "орендував" для відпочинку 30 га Яворівського полігону

За сприяння Міністра оборони Саламатіна Д.А. приватна фірма «приватизувала» 30 га земель Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівського полігону), повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Військовою прокуратурою Львівського гарнізону виявлені факти недбалого ставлення до військової служби службовими особами Яворівської квартирно-експлуатаційної частини району.

Установлено, що у 2012 році за вказівкою тодішнього Міністра оборони Саламатіна Д.А. між Яворівською КЕЧ району та ТОВ «Приватною охоронною фірмою «Ірбіс» (м. Львів, вул. Липова Алея, 5)  укладено договір оренди нерухомого військового майна, розташованого на території Яворівського військового полігону – Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Відповідно до умов указаного договору Яворівська КЕЧ району передала  ТОВ «Приватна охоронна фірма «Ірбіс» у строкове платне користування нерухоме військове майно – нежитлові приміщення площею 1177,3 кв.м., а також прилеглу земельну ділянку площею 29,3 га, у тому числі – озеро площею понад 7 га за суму, що не перевищує чотири тисячі гривень у місяць.

Разом з цим установлено, що нежитлове приміщення МО України з моменту заключення оренди охоронною структурою не використовується, перебуває у занедбаному стані та потребує реконструкції, що суттєво порушує умови договору. Фактично земельна ділянка площею 29.3 га та озеро МО України використовуються у якості бази відпочинку для задоволення власних потреб орендаря. Також виявлено, що по центру орендованої у МО України водойми охоронною фірмою самовільно споруджено штучний острів шляхом намиву піску, на якому збудовано будівлю з дерев’яних збірних конструкцій.

По периметру указана територія незаконно закрита огорожею та перебуває під воєнізованою охороною.

За указаним фактом військовою прокуратурою Львівського гарнізону зареєстроване кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 425 КК України.

На даний час в рамках указаного кримінального провадження заявлено позов про розірвання договору оренди, усунення перешкод у користуванні військовим майном.

Військовою прокуратурою Західного регіону України ініційовано питання щодо передачі на баланс  МО України самовільно збудованих будівель та створення на цьому місці реабілітаційного центру для військовослужбовців – учасників АТО, а також реабілітації представників частин і з’єднань, які проходять злагодження у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ