Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Екс-начальник міліції Одеси, впійманий на хабарі, вийшов з-під варти

Обвинувачуваний у хабарництві колишній начальник міського управління Міністерства внутрішніх справ в Одесі Олег Макуха вийшов з-під варти через закінчення строку арешту. Про це повідомив заступник військового прокурора Південного регіону Євгеній Нетужилов.

Він зазначив, що Макуху було затримано правоохоронцями 29 серпня 2015 року при отриманні хабара в розмірі 15 тис. доларів.

При цьому судовий розгляд справи стосовно екс-міліціонера в липні поточного року почався спочатку, тому що в головуючого судді закінчився термін повноважень.

Новому судді захист Макухи заявив відвід, що буде розглянуто тільки 5 вересня.

При цьому термін утримання під вартою підсудного минув 30 серпня, і прокуратура не мала процесуальних можливостей заявити клопотання про його продовження.

Таким чином, у ніч на 31 серпня Макуха вийшов з-під варти.

"Наразі у нього (Макухи) немає жодного запобіжного заходу... Я володію оперативною інформацією, що він виїхав у бік Києва в ніч на 31 серпня", - повідомив заступник військового прокурора.

Він сподівається, що підсудний не буде ховатися і з'явиться на судове засідання 5 вересня.

З його слів, підсудному загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Як відомо, у серпні 2015 року Суворівський районний суд Херсона заарештував начальника міського управління міліції Одеси Макуху з альтернативою звільнення під заставу в розмірі 5 млн гривень.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ