Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Екс-нардепа та його сина підозрюють у розкраданні держгрошей

Правоохоронці підозрюють колишнього народного депутата та його сина – екс-голову правління державного підприємства, в організації схеми розкрадання і привласнення бюджетних грошей. Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Згідно з інформацією, протягом 2013-2014 років підозрювані уклали низку фіктивних договорів на придбання сільгосптехніки та передачу її у лізинг підконтрольним їм товариствам.

Перераховані "своїм" підприємствам на підставі безтоварних угод бюджетні кошти в подальшому переводилися на рахунки конвертаційного центру, де перетворювалися на готівку і привласнювалися.

"З метою приховування слідів злочинної діяльності, здійснювалося документальне оформлення фіктивної передачі вказаного обладнання. Натомість сільгосптехніка не поставлялася та не передавалася у фінансовий лізинг підприємствам", - зазначили у відомстві.

Наразі один з районних судів міста Києва має розглянути подання про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Родинному "дуету" зловмисників за розкрадання та привласнення понад 100 мільйонів гривень бюджетних коштів загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна", - повідомили у поліції.

Імен підозрюваних правоохоронці не назвали.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ