Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Експерт розповів, коли можуть відбутися дострокові парламентські вибори

Без переходу на відкриті партійні списки будь-які дострокові парламентські вибори означатимуть тільки погіршення ситуації і демонструватимуть безвідповідальність українських політиків. Таку думку сайту "24" висловив політичний експерт Євген Магда, коментуючи можливість проведення виборів цієї осені.

"Протягом найближчих місяців вибори — не надто реалістичні. Сильно спекотно. Ми знаємо, що українська політика живе за певною циклічністю, і вибори, як правило, бувають восени і навесні. Щоб їх провести восени, потрібно розхитати ситуацію настільки сильно, щоб у вересні це питання вже постало руба. Але на даний момент немає для цього передумов",– зазначив він.

Зі слів Магди, швидше за все, буде спроба організувати певну політичну кризу у вересні-жовтні з прицілом, щоб продовжити цю політичну гру до зими і навесні вийти на дострокові парламентські вибори.

При цьому вибори за старою змішаною виборчою системою, на його думку, тільки означатимуть погіршення ситуації.

"Без ухвалення відповідних змін до виборчого законодавства, без переходу на відкриті партійні списки, будь-які дострокові вибори означатимуть погіршення ситуації і демонструватимуть безвідповідальність українських політиків. Певні кризові явища в український політиці є. Але попри це треба шукати можливості для діалогу, а не діяти в такий жорсткий спосіб", – наголосив експерт.

В той же час, за його словами, не всі фракції зацікавлені в проведенні виборів.

"Фракції БПП і "Народний фронт" не зацікавлені кожна зі своїх причин. "Батьківщина", "Об’єднання "Самопоміч", Радикальна партія і Опоблок – так. Вони можуть отримати більш чисельні фракції, ніж зараз мають. Відповідно, це дозволить їм поборотися за участь у формуванні уряду", – вважає Магда.

Нагадаємо, лідер фракції "Об’єднання "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що влада планує восени провести дострокові парламентські вибори, в тому числі і на Донбасі.

Джерело: 24 канал
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ