Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Експерти підрахували, скільки в день витрачає турист в Україні

Кожен турист, який приїжджає в Україну, в середньому за день витрачає $ 200 - $ 300, підрахувала Всесвітня туристична організація.

За словами заступника міністра культури України Юрія Артеменка, в цю суму включені витрати на готель, їжу, таксі та музеї.

Як повідомляється, в більшості випадків, туристом вважають людину, яка приїхала в країну на відпочинок або у відрядження більш ніж на один день.

Так пріоритетами для міністерства культури є в'їзний туризм та внутрішній туризм, в який входять зелений, діловий, екотуризм тощо.

Нагадаємо, що державна служба туризму і курортів констатувала, що в 2009 році Україну відвідали 20,7 млн. в'їзних (іноземних) туристів, що на 18%, або на 4,6 млн. людей менше, ніж у 2008 році.

Як йдеться в повідомленні Міністерства культури і туризму з посиланням на дані Державної прикордонної служби, в той же час, минулого року кількість українських туристів, що виїхали за кордон, становила 15,3 млн. осіб, що на 1,1%, або на 164,6 тис осіб менше, ніж у 2008 році, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ