Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Експерти підтримали дії свободівців щодо скасування підвищення тарифів на квартплату

Сьогодні, 23 листопада, у Львові відбувся «круглий стіл», учасники якого обговорили питання про «Порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій і типових договорів про надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій для населення, орендарів та власників нежитлових приміщень в м. Львові». Про це повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

Участь у обговорені взяли: депутат Львівської міської ради, голова комісії законності та депутатської діяльності, свободівець Любомир Мельничук, голова Асоціації депутатів Львова Орест Парубчак, представники виконавчих органів влади. Також учасниками «круглого столу» були представники таких громадських організацій: «Львівська громада», Інститут національного державознавства, Громадська Рада при обласній державній адміністрації, «Вартові закону», «Відродження Знесіння» та Товариство охорони природи.

Під час засідання експерти погодилися з тим, що підняття тарифів на квартплату відбулося з порушеннями, а Любомир Мельничук наголосив, що громадські слухання провели неналежно.

«Згідно із Законом, щоб збільшити тарифи потрібно провести громадські слухання. Проте положення про громадські слухання команда Садового написала так, аби люди не могли впливати на будь-яке рішення щодо типового договору. Щоб вилучити бодай один пункт такого договору, необхідна присутність 100% мешканців, однак при затвердженні запропонованого виконкомом рішення присутність людей була необов'язковою. Отже, формально городяни погодилися на підвищення тарифів, а фактично – громадські слухання не відбувалися. Сьогодні на засіданні експертне середовище одностайно підтримало дії депутатів-свободівців щодо скасування грабіжницького збільшенні тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій. Хочу запевнити, що «Свобода» і далі відстоюватиме інтереси громади і ми не дозволимо команді міського голови закривати свої прорахунки коштом львів’ян», – заявив Любомир Мельничук.

Голова Асоціації депутатів Львова Орест Парубчак, резюмуючи результати засідання, наголосив на необхідності виконавчим структурам та депутатським комісіям Львівської міської ради провести докладний аналіз фактичного і якісного надання житлово-комунальних послуг комунальними підприємствами і вже після цього запропонувати розміри тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення в житлових приміщеннях та власників або орендарів нежитлових приміщень.

«Зважаючи на те, що команда Садового неналежно провела громадські слухання, вимагаємо, враховуючи думку громади, провести їх знову і подати виконкому пропозиції щодо встановлення тарифів на надання житлово-комунальних послуг. Окрім цього потрібно розробити Типові договори, які пропонується укладати між мешканцями в житлових приміщеннях, а також власниками або орендарями нежитлових приміщень щодо надання їм житлово-комунальних послуг комунальними підприємствами та після узгодження з відповідними депутатськими комісіями подати на затвердження міськвиконкому. Типові договори мають відповідати вимогам Закону України «Про житлово-комунальні послуги», особливо статтям 20 та 21, де передбачені права та обов’язки як надавачів, так і споживачів житлово-комунальних послуг. Також обов’язково зобов’язати ЛКП укладати зі споживачами не Типові договори, а конкретні договори на надання житлово-комунальних послуг, укладені на основі Типових, які передбачають усі особливості у надані послуг споживачу», – зазначив Орест Парубчак .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ