Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Експерти порахували, скільки військових Росія тримає у Криму

На сьогодні загальна чисельність угруповань збройних сил РФ в окупованому Криму становить приблизно 60 тисяч осіб, а в перспективі може зрости до 120 тисяч. Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на експертів фонду "Майдан закордонних справ".

На думку фахівців, на радикальну зміну військово-стратегічного балансу в регіоні вплинула не стільки чисельність військовослужбовців, скільки ударний ракетний потенціал і засоби його доставки, сконцентровані на території Криму за період його окупації.

Експерти відзначають, що "захищена сфера" з центром у Криму створена різними типами сучасних оперативно-тактичних ракетних комплексів сухопутного і морського базування ("Іскандер" і "Калібр"), берегових протикорабельних комплексів ("Бастіон" і "Бал"), ракетних комплексів ППО (С-300, С-400, Бук-2М, "Панцир"), комплексів радіоелектронної боротьби.

Ракети комплексів "Іскандер", "Калібр" і "Бастіон" здатні нести ядерну бойову частину. Ця сфера не тільки накриває цілі в прибережних районах усіх чорноморських країн, але і може досягати території країн Балтії, Польщі, Чехії, Словаччини, Австрії, Румунії, Болгарії, Грузії, Вірменії та Азербайджану, Греції, балканських країн, Туреччини, Кіпру, Сирії, Лівану, Ізраїлю, Ірану та Іраку, узбережжя Єгипту, півдня Італії.

Аналітики з великою ймовірністю припускають наявність на території Криму ядерних боєголовок для морських та берегових ракетних комплексів.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ