Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Експеримент з монетизації пільг на Львівщині не почнеться у липні, - Ганущин

Мало ймовірно, що з 1 липня у Львівській області буде запущено експеримент із монетизації пільг у сфері перевезення. Про це в коментарі Гал-інфо заявив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

«Пільговиків у Львівській області дуже багато. Це понад 500 тис. пенсіонерів і біля 200 тис. пільговиків інших категорій, куди також входять і учасники бойових дій. Я не вірю, що в державі буде прийнято рішення про виділення такого великого фінансового ресурсу для того, щоб ця допомога стала адресною», - заявив Олександр Ганущин.

Він наголосив, що для того, аби експеримент запрацював мають провести точні розрахунки.

«Має бути вирахувана конкретна сума, яку б перевели у встановленому порядку на кожного пільговика, або частини пільговиків. Я не бачу жодних рухів у цьому напрямку і не бачу змін до державного бюджету, які б це зробили можливим. Наразі це тільки розмови. Було б добре, якби вони завершились якимось реальним експериментом при прийнятті бюджету на 2018 рік», - заявив Олександр Ганущин.

Також він наголосив, що йому невідомо чи опрацювали інформацію про пільговиків органи соціального захисту.

«Я не бачу, щоб усі вже були пораховані, а органи соціального захисту зібрали картки усіх пільговиків та ідентифікаційні коди, провели роз’яснювальну роботу, що вони тепер не будуть їздити по посвідченнях, а для цього їм будуть виділяти певну суму коштів у місяць. Ця робота наразі не проведена, а вона є важливою складовою. Зважаючи на те, що зараз червень я не бачу можливість запустити це у липні, бо це надто масштабна річ», - сказав Олександр Ганущин.

Нагадаємо, що до 1 липня мали провести верифікацію пільговиків. Як повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, з 1 липня у Львівській області буде запущено експеримент із монетизації пільг, а вже з 2018 року, за наслідками цього експерименту, планується проведення повної монетизації пільг по всій країні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ