Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Експрес Львів-Ковель скасували через збитковість

Регіональний Експрес сполученням Львів–Ковель–Львів запровадили для вивчення пасажиропотоку. Під час експерименту, що тривав з 31 жовтня по 10 грудня 2016 року населеність цього поїзду не перевищувала 7%. Відтак, залізничники вирішили не продовжувати курсування поїзда, повідомили в прес-центрі «Львівської залізниці».

Водночас залізниця розглядає призначення нового регіонального поїзду за маршрутом Львів–Ковель–Львів, який буде обслуговуватись рейковим автобусом серії  РА-620М. Їздитиме у складі одного вагону із кількістю місць для пасажирів 93.

Розклад руху розробляється таким чином, щоб пасажири із Ковеля зранку прибували у Львів, а у вечері зворотно поїзд відправлявся із Львова.

Також залізничники повідомили, що у 2016 році місцеві бюджети не отримали субвенцій з держбюджету на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Відтак, регіональній філії «Львівська залізниця» було відшкодовано мінімальний відсоток компенсацій за пільгові приміські перевезення.  Нульову компенсацію отримали Львівська та Волинська області – 0,0%. Високими показниками не відзначилась й Івано-Франківська обл. - 0,5 %, Чернівецька обл. − 0,3% та Закарпатська обл. −  2,8%. Мінімальну частку відшкодувань спромоглись отримати за пільгові приміські перевезення Тернопільська обл. – 10,2% та Рівненська обл. −12,2 %.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ