Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Експрес" відповів на заяву ЛОО Партiї регiонiв

"Жодних конфлiктiв мiж засновниками пiдприємства, що видає газету "Експрес" та iншi популярнi українськi газети не було, немає i не буде", - йдеться у відповіді яку поширила редакція газети "Експрес" на заяву ЛОО Партії регоінів.

Далі у заяві сказано: "Тому заява Партiї регiонiв, якою здiйснено спробу звести тиск влади на журналiстiв до вигаданого господарського конфлiкту мiж засновниками газети є лише недобросовiсною технологiчною манiпуляцiєю. Такою ж технологiєю є i скандальна господарська справа, яку використано для розправи над газетою. Це щось на зразок звернення Жашкiвської райради до Конституцiйного суду з приводу збору конфiденцiйної iнформацiї i подальших роз'яснень, якi обмежують права журналiстiв. Чи заяви комунiста Грача у Генпрокуратуру щодо наявностi порнографiчних моментiв у вiдомому вiршi Юрiя Винничука, головного редактора газети "Пост-Поступ", яку, до речi, ми теж видаємо.

Чеснiше було би визнати, що представники влади, намагаючись впливати на медiа, почали дiяти бiльш витончено, бiльш єзуєтськи. Сьогоднi вони iмiтують господарськi конфлiкти, завтра публiкуватимуть заяви трудових колективiв з пiдконтрольних пiдприємств, якi вимагатимуть розправи над неугодними газетами чи журналiстами, пiслязавтра кидатимуть неугодних за грати i т.д..

Нашим опонентам було би чеснiше сказати, що, продумуючи атаку на газету, вони подбали навiть про те, щоб ми не мала права захиститись. Нас зробили у судовому процесi лише третьою стороною, учасником процесу, який практично позбавлений будь-яких процесуальних прав. Нам вирiшили зав'язати рот i запропонували послухати вирок, який заздалегiдь був написаний.

Це нечесно. Не потрiбно при цьому говорити щось про закон. Не потрiбно при цьому нас у чомусь звинувачувати.

Ми захищаємо лише право на свою працю, своє право на власний погляд на подiї в країнi Нiхто не змусить нас вiдмовитись вiд наших принципiв. Навiть якщо вони не до вподоби Партiї регiонiв".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ