Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екс-регіоналу Єфремову продовжили арешт до 12 березня

Старобільський районний суд Луганської області вирішив продовжити на два місяці тримання під вартою екс-голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова до 12 березня 2018 року, - DW.

Про це заявив головуючий суддя Олександр Пелих, виносячи ухвалу в п'ятницю, 12 січня.

Цим рішенням суд задовольнив клопотання обвинувачення в особі Генеральної прокуратури. Захист підсудного, своєю чергою, просив звільнити з-під варти політика, якому закидають, серед іншого, сепаратизм і державну зраду. Утім, суддя зазначив, що Єфремов на волі може сховатися від слідства й загрожувати свідкам, трьом з яких уже організували додаткові заходи безпеки.

У листопаді 2017 року суд уже подовжував арешт Єфремова.

Суд над одним із колишніх керівників Партії регіонів почався у січні 2017 року. Колись впливового на Луганщині політика Єфремова звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА, пособництві під час захоплення управління Служби безпеки України в Луганській області. ГПУ закидає політику також зумисні дії з метою зміни території України, а також сприяння створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка". Захист заявляє про безпідставність обвинувачень.

Єфремова затримали наприкінці липня 2016 року під час спроби залишити країну. До того його заарештували у лютому 2015 року, він вийшов на волю із заставою в розмірі 3,7 мільйона гривень.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ