Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екс-ректора НАУ відпустили додому з лікарні

Колишнього тимчасово виконуючого обов’язки ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка, якого 26 серпня затримали при отриманні хабара, відпустили зі столичної лікарні додому. Про це повідомила УНН прес-секретар Національного антикорупційного бюро Світлана Оліфіра.

"Його з лікарні відпустили додому. За нашою інформацією, станом на 14 годину він був вдома. Його намагалися доставити на судове засідання з метою обрання запобіжного заходу, але він викликав собі швидку. Йому знову стало зле", - сказала С.Оліфіра.

За словами прес-секретаря, детективи намагатимуться "цивілізовано доставити його до суду, щоб не вдаватися до примусу. Але вже будемо дивитися, як далі буде розвиватися ситуація".

На уточнення кореспондента, якщо колишній т.в.о. ректора НАУ відмовиться їхати до суду для обрання запобіжного заходу, то НАБУ звертатиметься в суд з клопотанням про примусову доставку в засідання, С.Оліфіра: "Звичайно, є така можливість. Якщо суд дасть дозвіл на примусове доставлення, то звичайно його буде доставлено примусово".

Нагадаємо, 26 серпня, т.в.о. ректора Національного авіаційного університету у Києві затримали під час отримання хабара обсягом 170 тисяч євро.

У НАБУ поінформували, що він вимагав 5 млн грн та додатково 50 тис. доларів США за подальше невчинення перешкод у поновленні на посадах за рішенням суду колишніх працівників університету та підписання наказів про їх призначення.

26 серпня т.в.о. ректора НАУ був госпіталізований до лікарні з гіпертонічним кризом.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ