Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Екс-заступник мера Дніпра вкрав із бюджету майже 22 млн грн: чоловіка оголошено у розшук

Під час перебування на посаді чоловік настільки «якісно» виконував свою роботу, що у бюджеті не дорахувались 21,8 мільйона гривень. Зловмисник обіймав посаду першого заступника Дніпровської міської ради з 2000 по 2013 і з 2014 по 2015 роки. Чиновнику заочно повідомили про підозру. Він оголошений у розшук. Про це гал-інфо повідомили у Департаменті захисту економіки Нацполіції України.

Оперативники Управління захисту економіки у Дніпропетровській області встановили, що чиновник не організував і не проконтролював укладання договорів з оформлення пайової участі забудовників з створення інженерно-транспортної інфраструктури міста. У результаті бюджет не отримав 18,3 мільйона гривень. Саме стільки повинні були сплатити підприємства у якості пайових внесків.

Окрім цього, він не забезпечив належне виконання рішень міськради та господарського суду. Відповідно до документів, на баланс комунального підприємства передається нерухомість. Однак 230 об'єктів залишилися на балансі житлово-комунальних підприємств, які в подальшому були визнані банкрутами. Через процедуру ліквідації всі вони перейшли у приватну власність. Сума збитків – 3,6 мільйона гривень.

58-річному колишньому заступникові голови Дніпропетровської міськради слідчі обласної поліції заочно повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

На даний час екс-чиновника суд оголосив у розшук. У разі затримання підозрюваного його доставлять до суду для обрання міри запобіжного заходу.

Оперативники УЗЕ та слідства проводять заходи по встановленню осіб, які також причетні до цих кримінальних правопорушень, та збір доказів для притягнення винних до відповідальності.

Слід зазначити що в період з 2000 по 2013 та з 2014 по 2015 рр посаду першого заступника міського голови Дніпра займав Анатолій Крупський. Під час губернаторства Ігоря Коломойського Крупський перебував на посаді його заступника. На мерських виборах і на виборах до Верховної Ради він висував свою кандидатуру від партії "Відродження".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ