Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парламентський рейтинг у грудні: БПП - 16,5%, Батьківщина - 12,3%, Опоблок - 12,2%, Самопоміч - 12,2%

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися на початку грудня, то в парламент потрапили б наступні партії: Блок Петра Порошенка «Солідарність» (16,5%), Батьківщина (12,3%), Опозиційний блок (12,2%), Самопоміч (12,2%), Радикальна партія (7,9%), Свобода (7,8%) та УКРОП (5,1%). Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Також значні шанси на подолання 5-% бар’єру мали б Громадянська позиція (4,1%), Відродження (3,6%), Наш край (3,0%).  За КПУ проголосували б 2,7% опитаних, 2,3% – Правий Сектор, 2,1% – Сильну Україну. 8,2% респондентів обрали б іншу партію.

Лідером електоральних симпатій на Заході країни є БПП Солідарність (другим йде Батьківщина, третє місце ділять Самопоміч і Свобода), у Центрі лідирує БПП «Солідарність» (другою йде Батьківщина, третьою – Свобода і Радикальна партія), на Півночі першість зберігає БПП Солідарність (друге місце має Батьківщина, третє – Самопоміч). На Півдні, Сході та Донбасі лідирує Опозиційний блок (друге місце за БПП «Солідарність». Третє місце в цих регіонах має Батьківщина (Південь), Відродження (Схід) та Самопоміч (Донбас).

Важливо, що на Півдні країни та на Донбасі зосереджена найбільша кількість тих, хто не брав би участі у виборах або не визначилися з вибором (48 і 55% відповідно).

Довідка.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,8%. Терміни проведення дослідження: 1 - 10 грудня 2015 р.

Фото espreso.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ