Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Електронний квиток на проїзд у Львові буде удвічі дешевшим, аніж звичайний

Станом на сьогодні у Львові тривають роботи з розроблення і впровадження у місті електронного квитка, що дасть змогу комфортно та безготівково оплачувати за проїзд у громадському транспорті міста, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Одним з важливих проектів, над якими ми працюємо, є електронний квиток. Зараз ми формуємо технічні завдання до самої системи, проводимо перший етап тендеру на закупівлю цієї системи: подалося 17 компаній, тому ми на стадії відбору по економічних показниках і досвіду. Станом на сьогодні вже визначено назву електронного квитка: «ЛеоКарт», і проводиться промоція проекту серед мешканців.

Ми повністю змінимо систему, яка існує сьогодні, бо тепер перевізник буде отримувати гроші не від кількості пасажирів, а від кількості проїжджених кілометрів.

Мешканці, звісно, зможуть купити квиток на проїзд у водія, але він коштуватиме вдвічі більше, тому пасажири будуть думати чи користуватись е-квитком, де ціна на половину менша, чи використовувати цю систему, чи ні.

Тобто мешканці, які не користуватимуться е-квитком, зможуть купляти квиток на проїзд і у водія, але так він буде вдвічі дорожчим. Нам дуже важливо змінити саме цю політику відношення до пасажира, адже перевізник не матиме доступу до грошей, вони будуть акумулюватися безпосередньо у нас і ми на підставі даних про роботу цього перевізника даватимемо йому оплату, тим самим стимулюючи його більше їздити, а не більше набирати пасажирів», - зазначив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ