Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Електронний квиток виведе з тіні неконтрольований обіг готівки, - Іван Гринда

УКРОП вимагає якнайшвидшого усунення корупційної складової у громадському транспорті міста - впровадження електронного квитка у громадському транспорті. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної регіональної парторганізації політичної партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП".

У запиті від депутата фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Івана Гринди зокрема йдеться про те, що впровадження електронного квитка у нашому місті є одним з пріоритетів громади міста, яка з початку цього десятиріччя очікує анонсованих змін у транспортній інфраструктурі.

«Хочу нагадати, що вперше впровадження електронного квитка планувалось ще до початку Євро 2012 року, але, через незрозумілі події, й до сьогодні цей проект залишається нереалізованим, - звертається до міського голови депутат – укропівець, - Дуже прикро, що таке місто як Львів, що є локомотивом євроінтеграційних процесів в Україні, не може вирішити елементарне, за мірками європейської господарки, питання», - підкреслює він.

Укропівці нагадують, що впровадження електронної системи проїзду значно спростить роботу та навантаження на водіїв, визначить реальний пасажирський потік та виведе з тіні неконтрольований обіг готівки.

Водночас, на сьогоднішній день, до відома громадськості не було представлено жодного комплексного рішення, що мала напрацювати робоча група, створена розпорядженням Андрія Садового від 12.06.2014 за № 163. Невідомими залишаються етапи впровадження електронного квитка, залучення європейських та місцевих експертів, громадських активістів, проведення конкурсу на визначення переможця та тарифну політику, що буде запропонована громаді. Останній пункт найбільше хвилює містян, адже панує думка, що з впровадженням електронного квитка значно виросте ціна проїзду.

Укропівці вважають, що місто здатне власними силами профінансувати впровадження електронного квитка, а не позичати вчергове гроші у Європи. Бо єдина інформація, що сьогодні надається виконавчою владою щодо впровадження цього проекту, - підписання угоди про намір кредитного фінансування проекту на 10 млн. євро. На думку укропівців така позика є зайвою, зважаючи на прогнозовані надходження з перевиконання бюджету як на цей, так і на наступний рік.

Іван Гринда вимагає надати вичерпну інформацію про впровадження електронного квитка та донести її до громади міста, а також повідомити про остаточні дати початку роботи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ