Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Електронтранс" передасть в "АТП №1" всі закуплені автобуси до 31 травня 2017 року

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі ТОВ СП «Електронтранс», підприємство повністю виконає свої зобов’язання по поставці автобусів ЛК «АТП № 1» згідно договору до 31 травня 2017 року.

Комітет конкурсних торгів Львівського комунального автотранспортного підприємства №1 23 березня 2016 року оголосив переможцем торгів на закупівлю 55 низькопідлогових автобусів ТОВ СП «Електронтранс». Відповідно до Закону України «Про здійснення державних закупівель» через 10 днів після оприлюднення даного оголошення між переможцем торгів та замовником мав бути підписаний договір на поставку автобусів. Однак рішення тендерного комітету було оскаржене іншим учасником торгів (дилером Мінського автомобільного заводу). Процедура оскарження в Антимонопольному комітеті України та судах тривала більше 5-ти місяців. Протягом цього періодуТОВ СП «Електронтранс» не могло розпочати виготовлення автобусів, оскільки до остаточного рішення суду Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 не мало права підписати договір на поставку автобусів з переможцем торгів. Договір був підписаний тільки 2 вересня 2016 року, тому керуючись п. 4 статті 40 Закону України «Про здійснення державних закупівель», а саме наявністю документально підтверджених об’єктивних обставин, сторони підписали додаткову угоду про продовження терміну поставки 55 автобусів до 31 травня 2017 року.

Відповідно до умов договору, вартість одного автобуса з ПДВ складає 4 803 247 грн. Наприкінці вересня 2016 р. завод отримав авансову оплату і ці кошти, після сплати 20% ПДВ до державного бюджету, були скеровані на закупівлю матеріалів та комплектації необхідної для виготовлення 55 автобусів та на експлуатаційні витрати, пов'язані з виробництвом продукції. З того часу ТОВ СП «Електронтранс» жодних коштів від ЛК «АТП № 1» не отримувало. Перша партія автобусів була поставлена замовнику в кінці січня 2017 року, проте ЛК «АТП № 1» за фактично поставлені автобуси післяплату не здійснило.

На сьогодні ТОВ СП «Електронтранс» продовжує виконання договору з поставки автобусів та щотижня відвантажує ЛК «АТП № 1» по 3-4 готових автобуси і повністю виконає свої зобов’язання згідно договору до 31 травня 2017 року.

Нагадаємо, 23 лютого "Наші гроші. Львів" написали: 

"Військова прокуратура підозрює службових осіб Львівського комунального автотранспортного підприємства №1 Львівської міської ради у розтраті 67,5 млн грн. бюджетних коштів під час виконання угоди з ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» щодо поставок автобусів.

Про це свідчить ухвала Шевченківського райсуду м. Львова від 17 лютого, куди слідчі відділу військової прокуратури Західного регіону України СВ прокуратури Львівського гарнізону звернулися з клопотанням в рамках кримінального провадження № 42017140400000015 від 15.02.2017.

У 2016 році АТП № 1 замовило СП «Електронтранс» 55 автобусів по 4,82 кожен на загальну суму 264,18 млн грн. За інформацією слідства, комунальне підприємство повинно було отримати перші 25 автобусів до кінця січня 2017 року.

За даними СБУ, у січні АТП на підставі акту прийому-передачі заплатило «Електронтрансу» близько 67,5 млн. грн. нібито за поставку 25 автобусів. Однак, фірма поставила лише 10 транспортних засобів, а решту 15 автобусів «Електронтранс» не виготовив і відповідно не поставив.

В той же час, службовці АТП № 1 на підставі технічних паспортів та акту прийому-передачі автобусів, до яких внесли неправдиві відомості щодо їх поставки та готовності до експлуатації, зареєстрували 25 автобусів в Регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області.

Згідно з реєстром МВС, повідомляють “Наші гроші.Львів”, 27 січня АТП №1 стало власником 10 автобусів Електрон-A18501 2016 року випуску. 1 лютого зареєстрували право власності ще на 15 таких же автобусів: 10 штук — 2016 року випуску, 5 штук — 2017 року випуску.

Суд надав слідчим військової прокуратури доступ до документів ДП «Львівстандартметрологія» щодо висновків та сертифікатів якості на автобуси, які нібито поставлені, Регіонального сервісного центру МВС щодо реєстрації та постановки на облік 25 автобусів у 2016-2017 роках, управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради щодо конкурсного комітету автомобільних перевізників на автобусних маршрутах, а також ЛК АТП № 1.

Водночас у Львівській міськраді стверджують, що АТП №1 отримало в січні всі 25 автобусів, проте частину з них пізніше повернули виробнику для виправлення виявлених недоліків, пише ZAXID.NET. Зараз на території АТП №1, за даними львівської мерії, перебуває 15 нових «Електронів».

Кінцевим бенефіціаром «СУНП «Електротранс», створеного в 2011 році, значиться львів’янин Юрій Бубес. Його засновниками є ТОВ «Автотехнопроект» (10%), ПАТ «Концерн-Електрон» (64%) та німецьке підприємницьке товариство «Транстек Ф&Е» (26%).

30,6% акцій ПАТ «Концерн-Електрон» належить його керівникам. Зокрема, найбільші частки мають голова правління Юрій Бубес – 5,8%, голова наглядової ради Віктор Рибинок – 4,8%, заступник голови наглядової ради Сергій Медведєв – 5,1%, член наглядової ради Олег Руденко – 2,2%.

Засновниками ТОВ «Автотехнопроект» є Іван Войчишин, Олег Дзядик, Микола Півоварчук, Василь Сидь та Юрій Цетнар.

У 2013 році СП «Електронтранс» зірвало терміни поставки нового львівського трамваю за 12 млн грн.

За даними «ВДЗ», у 2012-2016 роках фірма виграла тендерів на загальну суму 574,42 млн грн".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ