Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Енергія» - у півфіналі плей-офф

Львівська “Енергія” перемогла вдома з рахунком 3:1 “Титан-Зорю” (Покровське) у другому матчі чвертьфіналу плей-офф і здобула путівку у півфінал.
СК Енергія

Цей матч енергетики провели без одного зі своїх основних гравців — Тараса Кузя, який напередодні отримав травму на тренуванні. У Тараса перелом руки, тож він, ймовірно, вибув з гри до кінця сезону. На майдачику Кузя гідно замінив Легендзевич.

Перший гольовий момент вболівальники побачили на другій хвилині матчу — Микола Грицина вийшов майже сам на сам з голкіпером “Титан-Зорі”, але переграти Васильченка в цьому епізоді не вдалось. Згодом небезпечно пробив “з ходу” Михайло Грицина.

Гості відповіли ударом над поперечиною Боргуна. А після прострілу від Мілінького та удару Леміша вступив у гру голкіпер енергетиків Кардаш і нівелював загрозу. Пізніше Мілінький зі штрафного пробив поруч з правою дев'яткою.

Далі енергетики повністю захопили ініціативу у цьому поєдинку. Потужні удари Легендзевича та Струка парирує Васильченко, Радевич та Струк “стріляють” поруч зі стійкою. З лівого флангу пробиває Михайло Грицина — голкіпер парирує, після удару Миколи Грицини м'яч пролітає дуже близько до цілі біля лівої штанги.

Гол назрівав. І на 13 хвилині енергетики розіграли гарну комбінацію, яку завершив влучним ударом Легендзевич — 1:0!

Після забитого м'яча львів'яни не збавляли обертів, але активізувалась і “Титан-Зоря”. Небезпечні моменти регулярно виникали біля обох воріт.

Двічі по воротах енергетиків пробивав Кожемяка, згодом Леміш — Кардаш на місці. А воротар “Титан-Зорі” вступив у гру після удару Легендзевича і добивання від Радевича, а також “пострілів” від Кордоби і Михайла та Миколи Грицини.

А на 20 хвилині передачу Радевича вдало замкнув капітан львівських енергетиків Федюк — 2:0! Одразу “Титан-Зоря” могла отримати ще один гол “у роздягальню”, але потужний удар Легендзевича парирував голкіпер.

У другому таймі на майданчику в “Титан-Зорі” все частіше почав з'являтись граючий тренер Пічкуров. Саме його удар зі штрафного над поперечиною став першим небезпечним моментом у другому таймі. Згодом Пічкуров перевірив готовність Кардаша ударом здалеку.

Натомість потривожили воротаря “Титан-Зорі” брати Грицини. Згодом Легендзевич і Радевич пройшли захист “Титан-Зорі”, Радевич опинився перед голкіпером і намагався п'ятою проштовхнути м'яч у ворота. Але Васильченко зумів нівелювати загрозу. Відзначимо і удари Кордоби, один з яких потрапив у поперечку.

В останній десятихвилинці замість голкіпера в “Титан-Зорі” п'ятим польовим почав виходити Мілінький. Енергетики ж отримали нагоду забити гол у порожні ворота. Зокрема, точного удару завдав голкіпер енергетиків Кардаш, але свою команду врятував Доманський. Після “пострілу” Михайла Грицини і рикошету від Мілінького м'яч пройшов поруч зі стійкою.

На 38 хвилині Михайло Грицина таки добився свого: перехопив м'яч на половині поля енергетиків і влучно пробив — 3:0!

Протягом останніх двох хвилин можна відзначити ще удари Пічкурова і Доманського в “Титан-Зорі” та ще одну спробу вразити порожні ворота гостей від Михайла Грицини.

А на останніх секундах “Титан-Зорі” таки вдалося відзначитись у цьому поєдинку. Після розіграшу кутового вдало пробив Кожемяка — 3:1.

Такий рахунок зафіксувала фінальна сирена. Львівська “Енергія” перемагає у чвертьфінальній серії 2:0 і виходить у наступний етап плей-офф.

1 квітня 2017 року. Екстра-ліга. 1/4 фіналу плей-офф. Другий матч. Львів. Палац спорту “Галичина”

“Енергія” (Львів) – “Титан-Зоря” (Покровське) – 3:1 (2:0)

Рахунок в серії — 2:0

Голи: Легендзевич (13), Федюк (20), Мих.Грицина (38) — Кожемяка (40)

“Енергія”: Кардаш - Мик. Грицина, Мих. Грицина, Кордоба, Танський, Струк, Федюк (к), Радевич, Легендзевич - Пітуля, Войтович, Багряк, Гасюк, Стефанків.

"Титан-Зоря": Васильченко - Доманський, Грицовець, Пічкуров, Шеховцов, Мілінький, Шпигар, Боргун, Кожемяка, Лінник, Леміш - Мельник (к), Ященко, Ментянник.

Попередження: Грицовець (25).

Арбітри:  М.Подраний (Житомир), П.Кравцов (Рівне), Б.Кіндій (Розділ).

Хронометрист: Я.Сторожук (Львів).

Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне).

СК «Енергія»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ