Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Енергія» припинила боротьбу за Кубок України

Другий матч 1/4 фіналу Кубка України між львівською “Енергією” та київським “ХІТом” вийшов справжною футзальною битвою до останніх секунд, проте більше цього дня пощастило господарям майданчика — киянам.

Перші хвилини матчу пройшли в позиційній боротьбі. Небезпека біля воріт почала виникати з другої п'ятихвилинки. На постріли Кузя, Танського і Радевича кияни відповіли гострими ударами Журби та Школьного.

А на 9 хв. матчу кияни вийшли вперед — після передачі Шевченка відзначився Борсук. Після цього команди ще більше активізувались. Моменти почали регулярно виникати як біля одних, так і біля інших воріт.

Хороших ударів завдали Михайло Грицина та двічі Кузь в енергетиків та Журба, Чепорнюк і Школьний в “ХІТа”. Однак якщо одним ударам бракувало точності, то в інших надійно зіграли Максименко і Пітуля.

Львів'янам вдалось відзначитись і зрівняти рахунок наприкінці першого тайму. Шевченко порушив правила проти Кузя поблизу штрафного майданчика. Енергетики вдало розіграли стандарт, який завершив точним ударом Кузь — на 19 хв. рахунок став 1:1.

У другому таймі команди не збавляли обертів. Але рахунок на табло змінився лише на 26 хв. — Чепорнюк пройшов по флангу і пробив з гострого кута.

Енергетики продовжили “насідати” на ворота “ХІТа”, кияни ж намагались підловити “Енергію” на контратаках. Михайло Грицина здійснив прохід зі своєї половини поля і потужно пробив — Максименко зреагував. Вже за хвилину Грицина-молодший потужним ударом після стандарту знову перевірив готовність голкіпера “ХІТа”.

А з початком останньої десятихвилинки львів'яни почали гру з п'ятим польовим — замість Пітулі на поле вийшов Кордоба.

Атаки енергетиків великими силами змусили киян нервувати і на 33 хвилині Шувалов порушив правила проти Михайла Грицини у своєму штрафному майданчику. Пенальті пробив сам Михайло Грицина, однак йому не вдалось переграти Коваленка, який вийшов у ворота “ХІТа” саме на цю дуель.

Натомість кияни скористались відсутністю голкіпера у львів'ян — у порожні ворота влучив Журба на 35 хв.

Попри пропущений гол енергетики не опустили рук. Удар Легендзевича здалеку парирував Максименко, після пострілу Миколи Грицини м'яч пролетів над поперечиною. Згодом Кордоба пробив з гострого кута, воротар “ХІТа” не зумів зафіксувати м'яч, який ледве на потрапив у ворота.

А відзначилась “Енергія” на 38 хв. — проти удару капітана енергетиків Федюка з правого флангу Максименко був безсилий.

Залишалось дві хвилини на порятунок цього матчу. І небезпека біля воріт “ХІТа” виникла після прострілу Кордоби і удару Кузя, двох потужних ударів від Миколи Грицини. Однак рахунок у цьому поєдинку більше не змінився.

Тож “ХІТ” продовжить змагання у Кубку України, а львівські енергетики зосередяться на боротьбі в чемпіонаті.

11 березня 2017 року. Кубок України. 1/4 фіналу. Київ. СКА ЗСУ

«ХІТ» (Київ) – «Енергія» (Львів) – 3:2 (1:1)

Перший матч — 2:1

Голи: А.Борсук (9), Чепорнюк (26), Журба (35) – Кузь (19), Федюк (38).

На 33 хв. Мих.Грицина не реалізував пенальті.

«ХІТ»: Максименко (Коваленко) - Чепорнюк, Юнаков, Шувалов (к), Журба, А.Борсук, Колесніков, Шевченко, Школьний, Дзюба.

«Енергія»: Пітуля - Мик. Грицина, Мих. Грицина, Кордоба, Танський, Струк, Федюк (к), Багряк, Кузь, Радевич, Легендзевич - Кардаш, Войтович, Гасюк, Стефанків.

Попередження: Шевченко (19), Школьний (25), Шувалов (33) – Мих.Грицина (40)

Арбітри: О. Фесенко (Харків), О. Білащенко (Чернігів), М. Чубінський (Київ)

Хронометрист: Д. Шептун (Київ)

Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне)

СК «Енергія»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ