Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

Епідемія гепатиту С серед бійців АТО – це підтасовка фактів, - Поронюк

"Найперше, мене цікавить, за яким критерієм відбирали демобілізованих бійців і скільки їх перевірили, тобто, мене цікавлять конкретні цифри, а не огульна інформація", - так сьогодні, 28 липня, для Гал-інфо прокоментував інформацію про епідемію вірусного гепатиту серед бійців АТО керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони України, полковник Олександр Поронюк. Інформацію поширила Громадська організація хворих вірусним гепатитом С “Іскра Надії”.

«Потрібно називати точні дані. Наразі така інформація нагадує психологічну інформаційну операцію. Не варто підтасовувати факти, адже це відповідальність, у тому числі і кримінальна», - сказав Поронюк.

Нагадаємо, що сьогодні, 28 липня, у ЗМІ з’явилася інформація про те, що в рамках проведення тестування до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, який щорічно відзначають 28 липня відбудеться тестування демобілізованих бійців в Тернополі.

«Проведене нещодавно перше пробне тестування на базі Київського військового госпіталю показало, що рівень інфікування військовослужбовців з зони АТО перевищує середні показники по Україні. А під час подібного тестування минулого року в області із перевірених демобілізованих з АТО бійців 20% виявились носіями вірусу гепатиту С», - розповів кореспонденту агентства ініціатор заходу - голова громадської організації хворих вірусним гепатитом С “Іскра Надії” Олег Мартинюк.

На його переконання, лише широка загальноукраїнська кампанія з тестування зможе показати реальну картину поширення цієї небезпечної хвороби і дозволить Міноборони прийняти виклик епідемії.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ