Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Епідемія грипу закінчилася:"Львівтеплоенерго" почало відмикати боржників

ЛМКП «Львівтеплоенерго» розпочав від’єднувати від опалення та гарячої води найбільших боржників–юридичних осіб. «З початку опалювального сезону ЛМКП «Львівтеплоенерго» не подавало опалення боржникам. Зважаючи на епідемію грипу, наше підприємство відновило подачу тепла у всі будинки. Проте впродовж місяця, з боку боржників не було проведено погашення заборгованості. Позаяк епідемія минула, ми знову від’єднуватимемо від опалення тих, хто не сплачує за послуги теплопостачання», - каже начальник юридично-претензійного відділу ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олег Іващук. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Заборгованість кожної юридичної особи підтверджена рішеннями судів. Боржники отримували листи-попередження, проводилися особисті зустрічі з цього приводу. Розглядались варіанти компромісних рішень щодо погашення боргів – розтермінування заборгованості тощо. До «злісних» неплатників здійснювалися рейди разом з виконавчою службою. Однак, це не  змінило ситуацію із погашенням заборгованості.

Зважаючи на загальний борг споживачів перед «Львівтеплоенерго», який на 1 листопада становив 82 млн. 19 тис. грн. та низький рівень проплати в окремих споживачів, найбільших боржників буде відключено від теплопостачання. При відключені враховується заборгованість будинку і рівень проплати. Так, юридична особа КДПВІ «Львівагропроект», що за адресою пр. Чорновола,67, має борг 149 тис. 281 грн. Це перший будинок, який тепловики сьогодні від’єднали від теплопостачання.

 

Від’єднання від опалення проводять працівники районів ЛМКП «Львівтеплоенерго». Відновлення подачі тепла відбуватиметься за умов повного погашення заборгованості.

 

Як зауважив Олег Іващук, відомі непоодинокі випадки зловживань власників будинків. Мова йде про виникнення боргів у юридичних осіб (власники будинків), які справно збирають кошти з мешканців за послуги теплопостачання, але використовують зібрані кошти не за цільовим призначенням. Прикладом зловживань є ВАТ «Львівський завод фрезерних верстатів». Директор цього заводу зібрав левову частку проплат мешканців гуртожитку «ЛЗФВ», але витратив кошти на потреби підприємства. Сума боргу «ЛЗФВ» станом на 01.11.09 становить 188 тис. грн. Якщо жодних дій зі сторони керівництва «ЛЗФВ» не буде, то його також чекає від’єднання від теплопостачання. За словами Олега Іващука, якщо мають місце такі зловживання, мешканцям слід особисто звертатися у «Львівтеплоенерго».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ