Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Упродовж минулої доби на пожежах в Україні загинуло 11 осіб

В зимовий період рятувальники ДСНС фіксують різке збільшення кількості пожеж у житловому секторі, які часто призводять до трагічних наслідків. Лише минулої доби в країні виникло 132 пожежі, з яких 98 — саме у помешканнях громадян. Кількість загиблих впродовж дня сягала 11 осіб. Загалом від початку року внаслідок пожеж загинуло вже 113 осіб, а постраждало — 68. Про це повідомили в ДСНС України.

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у помешканнях є порушення громадянами правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів та печей, а також паління у нетверезому стані, дитячі пустощі з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі.

Так, 10 січня вогнеборці ліквідували загорання у приватному дерев’яному житловому будинку в с. Шевченкове Житомирської області. Під час гасіння пожежі у коридорі рятувальники виявили тіло 91-річної власниці помешкання. Ймовірною причиною загорання є порушення правил пожежної безпеки під час встановлення та експлуатації пічного опалення.

11 січня на Херсонщині виникло дві пожежі, внаслідок яких загинуло 4 людини — 2 дорослих та 2 дітей. Спочатку рятувальники ліквідували загорання у приватному житловому будинку в селищі Риковому Генічеського району. В ході проведення розвідки вогнеборці виявили тіла двох осіб — чоловіка, 1965 р.н., та жінки, 1969 р.н. Ймовірною причиною пожежі є коротке замикання електропроводки.

Цього ж дня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в селі Каїри Херсонської області. На момент прибуття вогнеборців полум'ям було охоплено одну із кімнат будинку. Під час ліквідації пожежі в помешканні виявлено тіла двох дітей - хлопчика, 2009 року народження, та дівчинки, 2011 року народження. Їхній дідусь, 1954 року народження, отримав незначні опіки й від госпіталізації відмовився. Ймовірно, пожежа виникла через дитячі пустощі з вогнем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ