Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ердоган: Росія мусить відповідати за загибель сирійців

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляє, що Росія мусить відповідати загибель людей у Сирії. Повідомило Радіо Свобода.

«Москва мусить бути притягнута до відповідальності за вбивства всередині сирійських кордонів» – сказав Ердоган 5 лютого журналістам у Стамбулі.

За словами турецького президента, Москва та Дамаск разом відповідальні за загибель 400 тисяч людей у Сирії. (Згідно з даними ООН, упродовж п’яти років громадянської війни у Сирії загинули 260 тисяч людей).

Звинувачення Москви, що Туреччина готує воєнне вторгнення у Сирію, Реджеп Таїп Ердоган назвав «сміховинним».

Раніше у п’ятницю в ООН повідомили, що близько 15 тисяч біженців з сирійського міста Алеппо зібралися на турецько-сирійському кордоні. 4 лютого прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що близько 70 тисяч біженців з Алеппо прямують до Туреччини.

Десятки тисяч сирійців покинули місто Алеппо після того, як у результаті запеклих боїв сирійські урядові війська відрізали шляхи постачання у це місто, яке наразі контролюють повстанці.

Росія розпочала свою повітряну кампанію у Сирії 30 вересня минулого року, щоб допомогти сирійському президентові Башару аль-Асаду.

Правозахисники постійно заявляють, що у результаті російських авіаударів у Сирії загинули сотні цивільних і вони можуть розглядатися як воєнні злочини.

Москва ж заперечує, що її авіація вражає цивільні об’єкти, наголошуючи, що всіляко намагається уникнути бомбардування житлових районів. Російська сторона також заперечує використання у Сирії касетних бомб, заборонених у багатьох країнах світу.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ