Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Еск-начальникам київського главку повідомлено про підозру в організації штурму Майдану уночі проти 19 лютого 2014 року

Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України у кримінальному провадженні про вчинення умисних вбивств учасників акцій протесту та за іншими фактами незаконної протидії протестним акціям в період листопада 2013 – лютого 2014 року зібрано докази причетності керівників органів внутрішніх справ до організації здійснення силової операції правоохоронних органів з 18 на 19 лютого 2014 року з метою розгону учасників акцій протесту на Майдані Незалежності в м. Києві. Повідомило управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

За результатами розслідування повідомлено про підозру колишньому виконувачу обов’язків начальника Головного управління МВС України в місті Києві та його заступнику – начальнику громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві у організації штурму Майдану в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року та відданні наказу на таку операцію, у результаті чого внаслідок протиправного застосування фізичної сили та спеціальних засобів працівниками правоохоронних органів були вчинені вбивства 13 громадян та спричинені тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості більше 130 особам.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) та ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365 КК України.

Підозрювані оголошені у розшук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ