Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Евакуація зі східного Алеппо розпочалась

З сирійського міста Алеппо у четвер, 15 грудня, розпочалась евакуація поранених, повідомили у Міжнародному комітеті Червоного Хреста. "Ми очікуємо евакуації від 200 до 250 осіб", - заявили в організації агентству dpa. Червоний Хрест інформує, що його автомобілі вирушили у східні райони міста, де ще перебувають повстанці.

За даними уряду Сирії, спочатку евакуюватимуть поранених і хворих, а лише за тим виводитимуть самих повстанців, яких влада Сирії називає "терористами". Згідно з повідомленням міністерства оборони Росії у цей день, з міста мають бути виведені близько п'яти тисяч повстанців разом з їхніми сім'ями, інформує агентство ТАСС. При цьому раніше у четвер державне сирійське телебачення оцінило кількість повстанців у чотири тисячі осіб.

Як додає Reuters, до районів міста, де перебувають повстанці, з контрольованої урядовими військами частини Алеппо раніше вирушили 20 автобусів, якими вони будуть вивезені.

Нагадаємо, ввечері 14 грудня повстанці заявили, що їхнє відведення та евакуація цивільних має розпочатись о шостій годині ранку четверга. Раніше евакуація була запланована на середу, проте ці плани були зірвані через додаткові вимоги, які були висунені сирійським режимом та його союзниками, зокрема Іраном. Також у середу відбувались нові бої та обстріли у невеликому анклаві міста, де перебувають повстанці. Повідомлялось про обстріли ними районів, які знаходяться під контролем урядових військ, внаслідок чого загинули цивільні люди.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ