Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Фахівці рекомендують перебувати поблизу Грибовицького сміттєзвалище не більше як дві доби

Хімічна лабораторія ЛКП «Адміністративно-технічне управління» інформує, що результати замірів повітря на території Львова не перевищують гранично допустимих норм. Лише незначний вплив відчувається біля полігону у Грибовичах, тому фахівці рекомендують перебувати на вулиці не більше двох діб. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Ми відбирали проби у трьох точках:  при  в’їзді на територію полігону (на відстані 20 м. від траси Львів-Жовква); у самих Грибовичах, поблизу максимального джерела горіння і на межі Львова, біля житлового будинку, найближче розташованого до полігону – на вул. Щурата, 27.

Екологи радять через пожежу на Грибовицькому смітєзвалищі ізолювати дітей

Заміри брали на наявність таких забруднюючих речовин, як вуглецю оксид, азоту оксид, азоту діоксин, ангідрид сірчистий,сірководень, аміак, сірчана кислота та недиференційований пил. Результати аналізу повітря показали, що на 3-х  контрольних точках вміст забруднюючих речовин, на момент відбору проб, не перевищував нормативів максимально разових гранично допустимих концентрацій.

Однак, оцінка результатів замірів  повітря, проведена згідно Державних санітарних правил показала, що на 2-х контрольних точках ступінь небезпечності забруднення – слабко небезпечний, а на третій контрольній точці – безпечний. Тобто, незначний вплив відчувається лише біля полігону у Грибовичах, відтак рекомендуємо перебувати на вулиці не більше двох діб. Проте на Львів відчутного впливу немає, тут безпечно», - розповів  керівник лабораторії АТУ Ігор Гуменний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ