Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Факт-Чек: Дональд Трапм про досвід Першинга та кулі зі свинячою кровю
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Факт-Чек: Дональд Трапм про досвід Першинга та кулі зі свинячою кров'ю

Після нещодавнього теракту в Барселоні Дональд Трамп знову звернувся до досвіду Джона Першинга, якого вже згадував під час передвиборної кампанії

На думку президента США, генерал так боровся з мусульманськими повстанцями на Філіппінах: брав 50 полонених і 49 з них розстрілював кулями, що змащувалися в свинячій крові. Останнього відпускав, аби він про все розповів людям.

Трамп помиляється – відзначає WAS

Після війни 1898 року США забрали Філіппіни в Іспанії. За кілька років на архіпелазі спалахнуло повстання мусульман з народності моро. Моро вимагали незалежності або автономії зі збереженням традицій, зокрема рабства. Особливо небезпечними для окупаційних військ були напади самогубців з мечами — «хураментадо».

Генерал Першинг був губернатором провинції Моро в 1909-1913 роках. Його ставлення до місцевого населення показує титул почесного вождя моро. Немає жодного достовірного свідчення застосування американцями куль зі свинячою кров'ю.

Утім сам Першинг згадував, що солдати ховали вбитих «хураментадо» разом з тушами свиней. Мусульмани вважали, що це робило неможливим їх піднесення до раю. Самогубчі напади стали істотно рідшими.

WAS

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ