Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Факультет міжнародних відносин має унікальні історичні памятки поч. ХХ ст.
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Факультет міжнародних відносин має унікальні історичні пам’ятки поч. ХХ ст.

Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/2
З нагоди 25-річчя факультету міжнародних відносин Львівського національного університету ім. І. Франка подарували унікальні історичні пам’ятки початку двадцятого століття.

Мова йде про Варшавський договір між поляками та Петлюрою, який був підписаний 21 квітня 1920 року. А також документ з Українського університету у Львові, у якому згадується про міжнародні відносини. А саме: «Посвідчення. Витяг з протоколу. У ньому зазначено:  «П. Іванна Ольга Данилович, уроджена в Тернополі 14.ІV.1900 р. здала: дня 1925 р. правно-політичний строгий іспит з вислідом добрим з відзначенням в економії і міжнароднім праві…»

Львівська школа дипломатії святкує 25-річчя

Нагадаємо, що 13 жовтня 2017 року факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. І. Франка виповнилось 25 років.

Довідка.

Варша́вський договір, або Договір Пілсудський — Петлюра — політичні й військові конвенції, підписані представниками Польщі і Української Народної Республіки, які розроблялись таємно від уряду УНР й польського сейму. За ними в обмін на визнання незалежності УНР і військову допомогу Симон Петлюра погоджувався визнати українсько-польський кордон по річці Збруч і далі по Прип'яті до її гирла. Згідно з договором польський уряд Юзефа Пілсудського відмовився від намірів розширити територію Польщі до кордонів Речі Посполитої 1772 року та визнав УНР. До Польщі мала відійти Східна Галичина та 5 повітів Волині, тобто територія, що належала Австро-Угорщині і Росії.

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ