Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Фальшивомонетникам загрожує 10 років в'язниці

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом збуту підробленої іноземної валюти. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2 Залізничним відділом поліції Головного управління Нацполіції у Львівській області направлено до суду обвинувальний акт по 7 епізодах відносно двох підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 199 КК України (збут підробленої іноземної валюти, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб).

Останні достовірно знаючи, що іноземна валюта, яку вони зберігають при собі, а саме 1,7 тис доларів США та 100 Євро є підробленими, в період часу з 30 грудня 2016 року по 06 квітня 2017 року збули, передавши іншій особі в обмін на українську валюту вищевказані грошові кошти, після чого були затримані.

Згідно висновку експерта зображення банкнот доларів США та  Євро не відповідають аналогічним банкнотам даного виду та з обох сторін нанесені за допомогою друкарських форм для плоского офсетного способу друку, а також за допомогою комп’ютерної чи іншої оргтехніки кольорового відтворення зображень.

Тоді ж судом одному підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, іншому - тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 56 тис. грн, яку він сплатив.

Зазначимо, що за вчинений злочин двом злочинцям загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ