Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фаріон запропонувала ввести податок на пісні російською мовою

Соратниця Олега Тягнибока, обраний народний депутат від ВО Свобода Ірина Фаріон, пропонує ввести в Україні податок на виконання пісень іноземною мовою, в тому числі - російською.

"Наскільки мені відомо, у Франції та Швейцарії існує податок на чужу пісню і чужу мову. Хочеш, щоб вона була присутня - заплати гроші і з цих грошей моя культура буде розвиватися. Щось подібне є сенс вводити в Україні, якщо ми вже дійшли до такої крайності", - сказала вона в інтерв'ю Главкому.

Політик додала, що якщо хтось хоче виконувати пісні російською мовою - в цьому немає проблеми.

"Є держава, де співають цією мовою, а українцям зі своєю піснею куди поїхати? До речі, у нас у Львові є ціла низка радіостанцій, які взагалі не крутять російську музику", - розповіла депутат від Свободи.

Також вона зазначила,що зараз ініціативи, які змінюють життя країни, варто втілювати, в першу чергу, на місцевих рівнях.

Майбутній чиновник сказала, що користується виключно громадським транспортом і бачить, як діє її власна ініціатива щодо заборони будь-якої музики в транспорті.

"Тепер важливе завдання для місцевих органів влади втілювати це на місцях, а не чекати вказівки зверху.Звичайно, потрібні рішення і на загальнодержавному рівні, але в нинішній ситуації, коли ця орда може їх блокувати,потрібно приходити до змін на місцевому рівні, тому що закони про місцеве самоврядування це абсолютно допускають", - сказала Фаріон.

За її словами, кожна людина повинна сама боротися "за свій простір і місце під сонцем, тому що ніхто нічого не принесе на тарілці".

"Це раніше нас навчали, що "керівна комуністична партія за всіх все вирішить",а тепер треба міркувати інакше", -резюмувала обраний нардеп.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ