Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ФБР: Єфремов вивів на свої фірми за кордоном мільйони доларів

Екс-"регіонал" Олександр Єфремов будучи на посаді глави Луганської облдержадміністрації переказав мільйони доларів на рахунки підконтрольних йому іноземних компаній. Таку інформацію отримала Генпрокуратура України від Федерального бюро розслідувань США в рамках міжнародної співпраці, сказано у тексті ухвали Печерського райсуду Києва від 16 березня.

"Згідно отриманої в рамках міжнародного співробітництва інформацією Федерального Бюро Розслідувань США, ОСОБА_2 (Єфремов –ред.), починаючи з червня 2006 року, через ПАТ "Укркомункбанк", здійснював перерахування значних сум грошових коштів, які вимірюються у мільйонах доларів США, фірмам нерезидентам України, які є підконтрольними йому ж", - сказано в ухвалі.

"Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що формальним власником ПАТ "Укркомункбанк" є ОСОБА_8, який перебував на посаді заступника ОСОБА_2 в період очолювання ним Луганської обласної державної адміністрації", - йдеться в ухвалі.

Вказується, що у 2014 році НБУ постановив надати ПАТ "Укркомунбанк" стабілізаційний кредит в сумі 34 млн. грн строком до двох років зі строком освоєння кредиту протягом трьох місяців з дати прийняття вказаної постанови.

Суд вирішив частково задовольнити клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів Єфремова (який в ухвалі суду фігурує як ОСОБА_2 – ред.), які знаходяться у НБУ. Оригінали документів суд заборонив вилучати, дозволивши зробити копії.                     

Слідчий ГПУ зазначив, що клопотання стосується "досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42014000000000628 від 16.07.2014 за фактами розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ "Індекспром", ТОВ "ДС-8", ПП "Портекс", ПП "КОНСЕНТ", ТОВ "Торговий дім Краснолуцький машинобудівний завод" та ДП "Луганськвугілля", протягом 2011-2013 років, в інтересах підконтрольних ОСОБА_2 суб'єктів господарської діяльності".

Також провадження стосується фактів організації проведення мітингів на території міста Луганськ, "метою яких була дестабілізація суспільно-політичної обстановки в Луганській області та державі зокрема, надання організаційної та іншої допомоги в створенні та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка".  

Як відомо, Старобільський районний суд Луганської області залишив голову фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді 7-го скликання Олександра Єфремова під вартою до 28 квітня.

Попередній термін запобіжного заходу, обраний Єфремову Старобільським судом, сплив би 17 березня.

Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту Києва.

Його підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, у підтримці так званої "ЛНР", а також незаконному заволодінні майном "Луганськвугілля".

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ