Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Фестиваль чемпіонів»: ФФУ відкрила новий дитячий турнір

Федерація футболу України спільно з благодійним фондом «Розвиток футболу» започаткувала «Фестиваль чемпіонів» - дитячі футбольні змагання для команд футболістів 7-8 та 8-9 років. 15 червня на базі ФФУ стартував турнір, в якому 22 колективи 2009-2010 років народження виявлятимуть найсильніших у цих вікових категоріях.

Новий футбольний турнір, матчі якого проходять на території нещодавно відкритого навчально-тренувального комплексу міні-футбольних полів зі штучним покриттям НТК ім. В. Баннікова, проводиться за форматом «п’ять на п’ять» і покликаний популяризувати масовий футбол в нашій країні. Завдяки новоствореному «Фестивалю чемпіонів» діти, що займаються як у спортивних секціях, так і на грають у футбол просто у дворі, матимуть можливість змагатися між собою та насолоджуватися улюбленою грою, у той час як дитячо-юнацькі тренери - відкривати майбутніх «зірочок» спорту №1 в Україні.

У церемонії відкриття дитячого футбольного свята взяли участь чимало почесних гостей, серед яких перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, технічний директор ФФУ Олег Протасов, очільник об’єднання «Вірні Збірній» Андрій Мацола, почесний президент фонду «Розвиток футболу України» Володимир Бандуров, голова ради фонду Юрій Почотний, Євгенія Кривоніс, директор з розвитку компанії «Небесна Криниця», що є постачальником питної води Фестивалю, а також тренери юнацьких збірних команд України Сергій Попов, Василь Кардаш та Олег Кузнецов.

Звернувшись до дітлахів, їх батьків та рідних і тренерів, Вадим Костюченко передав вітання від президента ФФУ Андрія Павелка та головного тренера національної команди України Андрія Шевченка і запросив «майбутніх чемпіонів» восени відвідати відкрите тренування збірної України, аби ті могли на власні очі побачити, як «синьо-жовті» готуватимуться до завершальних матчів відбору ЧС-2018: «У кожного з вас є своє футбольне майбутнє. Бажаю вам демонструвати найкращі якості у дитячих та юнацьких командах, аби одного дня ви потрапили до головної команди нашої країни».

Після напутніх слів поважні гості вручили капітанам команд футбольні м’ячі, а юні спортсмени взяли участь у майстер-класах та різноманітних конкурсах у яких демонстрували свої футбольні навички.

Протягом двох днів команди з Києва та Київської області гратимуть між собою у наступному форматі: дві групи у категорії U-7 (два тайми по 13 хвилин) та дві групи у категорії U-8 (два тайми по 14 хвилин). Але найголовнішим є те, що спортивний результат не матиме значення - переможцями буде визнано усіх учасників!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ