Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фестиваль «Музика в старому Львові» обіцяє насичену програму

З 13 до 29 серпня у Львові відбудеться IV Міжнародний музичний фестиваль «Музика в старому Львові» у межах партнерства з фестивалем «Музика в старому Кракові», повідомили у Львівській філармонії.

На львів’ян та гостей міста чекає насичена концертна програма за участі виконавців з різних міст України та Польщі, а також – з Північної Ірландії та США. Фестивальні події відбуватимуться паралельно з 42-м святом музики в Кракові, куди завітають українські колективи і солісти. 

Особливістю фестивалю є те, що концерти виходять за межі традиційної сцени та відбуваються в храмах, пам'ятних та історичних місцях. Серед цьогорічних локацій – Римо-католицька катедра, Палац Потоцьких, музей Пінзеля та інші знакові місця королівського Львова. За підтримки міста храми наповнить органна музика, старовинні палати – звуки скрипки, фортепіано. Зокрема, відкриття відбудеться у храмі св. апостолів Петра і Павла за участі вокального ансамблю Collegium Zelenski, хору Krolewski Rorantystі (Краків), камерного хору «Глорія» (Львів) та органістки Олени Мацелюх. Диригуватиме на відкритті Станіслав Галонський, засновник краківського фестивалю та багаторічний партнер львівських музикантів. 

Засновник фестивалю у Львові, диригент Сергій Бурко вирішив започаткувати його у 2014 році, щоб відзначити 20-річчя Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова». Зараз подвійне музичне свято у Львові та Кракові – духовний місток між дружніми містами, символ спільних цінностей. Глибокі культурні та мистецькі традиції, історичні пам'ятки, які внесено до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – все це творить атмосферу високомистецького свята.  

Однією з найяскравіших подій фестивалю стане концерт 29 серпня за участі старовинного Белфастського філармонічного хору з Північної Ірландії. Також на гостей концертів у Львові та Кракові очікують вечори європейської та світової класики у виконанні знаних солістів та молодих імен. А у День Незалежності, 24 серпня, оркестр «Віртуози Львова» презентує у Кракові на закритті фестивалю програму «Геніальні європейці», до якої увійшли твори Вольфганга Амадея Моцарта та його сина Франца Ксавера – “Львівського” Моцарта, а також Антоніо Сальєрі та Максима Березовського.  

Під час фестивалю виступлять молоді таланти та колективи ЛНАМ ім. М. Лисенка, а також переможці численних міжнародних конкурсів Євген Кострицький (скрипка) та Валентина Пришляк (альт). До Львова завітають американські солісти із світовим іменем – Соломія Сорока  (скрипка) та Артур Грін (фортепіано). Вперше у нашому місті виступить і польське тріо “Краковія”.  

Сергій Бурко розповів, що 12 серпня у Італійському подвір’ї відбудеться своєрідна прелюдія до фестивалю. Там виступлять 4 квартети оркестру «Віртуози Львова» з оригінальним проектом: жива квадро-музична система. Місця для слухачів розташують всередині, між квартетами, щоб музика оточувала їх зі всіх сторін. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ