Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Іспанські ліві можуть зіпсувати кар'єру Зозулі. ФФУ втрутилась

Федерація футболу України готує офіційні звернення до керівництва Королівської іспанської федерації футболу та ФІФА, аби по справі переходу футболіста до клубу «Райо Вальєкано», що фактично не відбувся через політичні заклики з боку вболівальників, було прийняте об’єктивне та справедливе рішення, яке ґрунтується на правилі, що футболіст повинен грати, повідомила прес-служба ФФУ.

Як заявили у ФФУ, ситуація, в якій опинився гравець національної збірної команди України Роман Зозуля, викликає глибоке обурення всієї вітчизняної футбольної громадськості. Керівництво ФФУ запевнило, що уважно вивчило всі обставини скандалу навколо заблокованого переходу гравця «Бетіса» до мадридського клубу «Райо Вальєкано» і планує вжити адекватні заходи, щоб допомогти нашому спортсмену.

"Роман Зозуля ніколи – ані своїми словами, ані вчинками не давав підстав вважати його прихильником неонацистських ідей. Наразі Роман став заручником форс-мажорних обставин. Національна асоціація сподівається на оперативну реакцію керівництва Королівської іспанської футбольної федерації та ФІФА стосовно ситуації, що склалася з нашим гравцем. Також Федерація наполягатиме на дипломатичному та інформаційному сприянні в цій історії з боку українського посольства в Іспанії. Наша позиція залишається однозначною і твердою: український футболіст має отримати право на участь в офіційних змаганнях у сезоні 2016/2017 років", - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, перехід форварда збірної України Романа Зозулі з іспанського "Бетіса" в "Райо Вальєкано" на правах оренди зірвався через небажання уболівальників клубу бачити гравця у складі команди. Зозуля повинен був грати за "Райо" до кінця сезону, але фанати команди публічно звинуватили українця в нацизмі і вимагали у керівництва клубу не здійснювати трансфер. Підставою для звинувачень стала поява форварда у футболці із зображенням Тризуба і його допомога українській армії.

"Ми говорили з керівництвом "Райо Вальєкано" щодо Зозулі і прийшли до угоди, що він повернеться в "Бетіс". Зараз він шокований. У нього були проблеми з радикальними уболівальниками в "Райо", він навіть написав листа, але це не допомогло", - розповів в коментарі Estadio Deportivo спортивний директор "Бетіса" Мігель Торресілья.

У поточному сезоні на рахунку 27-річного футболіста 6 матчів в чемпіонаті Іспанії, в яких нападник відіграв 150 хвилин і відзначитися голом не зумів. При цьому тепер Зозуля не зможе вийти на поле до кінця сезону, так як значився по ходу сезону в трьох клубах, а його повернення стало четвертим переходом.

Фанати "Райо Вальєкано" вирізняються вкрай лівими поглядами. Також вони завили по свою підтримку Донбасу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ