Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фігурантам «чорної каси» пропонують добровільно надати зразки свого почерку, - НАБУ

Директор НАБУ пропонує особам, згаданим у списках В.Трепака, добровільно надати зразки свого почерку. Про це повідомили в прес-центрі НАБУ.

Прийти до НАБУ та надати детективам експериментальні зразки власного почерку закликав під час брифінгу директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник усіх, хто заявляє про підроблення їхніх підписів у списках так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

«Ми пропонуємо усім, хто заявляє, що підписи від його імені можуть бути сфальсифіковані, звернутись до Антикорупційного бюро та добровільно надати зразок свого почерку. Питання щодо ідентифікації їхнього підпису за почерком буде знято», - сказав він під час брифінгу.

За словами директора Бюро, це полегшить процес ідентифікації осіб та пришвидшить процес розслідування.

«Усього до НАБУ передано 841 лист. Ці сторінки заповнені від руки. У них зазначено дату, прізвище та ініціали осіб, суму виданих коштів та короткий опис статті затрат. На кожному листі міститься приблизно 30 записів. З використанням обладнання, переданого Федеральним бюро розслідувань США, ми оцифрували ці записи. Зараз триває робота з їх, зокрема розпочалася ідентифікація осіб, чиї прізвища у них згадуються», – розповів А.Ситник.

Нагадуємо, 30 травня Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування на підставі заяви Віктора Трепака. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено детективами Бюро за попередньою правовою кваліфікацією за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ