Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фігуранту «газової справи» Постному довелося міняти памперси в суді

Підозрюваному у розкраданні українського газу Валерію Постному поміняли памперси в залі Апеляційного суду Києва, - Громадське.

Адвокати Постного повідомили Громадському, що їх підзахисний «вже майже 4 години лежить непритомний у залі суду».

«Невідомо, чому людину тягнуть в такому стані до суду. Він неконтактний», — сказав адвокат Віталій Сердюк.

«Підозрюваний Постний, ви нас чуєте, не чуєте?» — звернувся до нього головуючий суддя.

Після цього колегія суддів пішла виносити рішення, а в залі суду зчинився скандал.

«Скандал! Йдіть міняйте йому памперс. Або йдіть туди, посидіть, понюхайте», — кричать адвокати.

Після суперечок, адвокати знайшли добровольця-медексперта, який згодився поміняти памперс Постному. «Я прошу залишитися прокурорів і адвокатів, щоб потім не казали, що я піддаю його тортурам», — сказав «доброволець».

Прокурори наголошують, що Постний знаходиться у задовільному стані, і що це інсинуація.

«Це все перетворили на виставу захисники, щоб затягнути розгляд досудового розслідування», — вважає прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Козачина.

Прокурори антикорупційної прокуратури вважають дії Постного інсинуацією

Пізніше захист звернувся до суду із проханням відкласти розгляд справи до покращення стану здоров’я Постного.

«Поки суд був у нарадчій кімнаті, ми з'ясували, що в людини скінчився памперс, він прорвався», — сказав адвокат Ігор Федоренко.

Водночас прокурор звернув увагу, що немає об’єктивних даних, чому підозрюваний у непритомному стані. Крім того, за словами прокурора, є висновок, що в крові Постного знайдена наркотична речовина — метамфетамін.

Провести повне медичне обслуговування лікарі не можуть, бо близькі не дозволяють, каже Кривенко. Зі сторони захисту лунає: це неправда!

Нагадаємо, раніше сьогодні Постного привезли до Апеляційного суду Києва на швидкій і в супроводі спецназу Національного антикорупційного бюро. За інформацією співробітників НАБУ, стан Постного зараз задовільний.

Нагадаємо, 29 червня Апеляційний суд міста Києва постановив доставити підозрюваного у «газовій справі» Валерія Постного на судове засідання, щоб розглянути клопотання прокурорів про збільшення суми застави до більш ніж 1,6 млрд гривень.

22 червня на виході з Лук'янівського СІЗО, відразу після звільнення під заставу, детективи Національного антикорупційного бюро затримали Валерія Пісного та Олега Рябошапку - фігурантів кримінального провадження про розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ