Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Філарет: Якщо церква залежить від Москви, держави не буде

Президент Росії Володимир Путін в агресії проти України спирається на російську церкву, тому Україні потрібна незалежна православна церква.

Про це заявив у своєму виступі Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет, передає кореспондент ЛІГА.net.

"Нам потрібна одна православна церква. Одна помісна, незалежна від інших центрів. Перш за все незалежна від Москви. Тому що якщо церква буде залежати від Москви, української держави не буде. І Путін це чудово знає. Тому він свої надії покладає насамперед на свою церкву - російську церкву в Україні, на те, що вона повинна допомогти йому підпорядкувати Україну Росії. Нас знову намагаються загнати в той же рабство, а ми не хочемо", - сказав він.

Філарет підкреслив, що надання українській церкві незалежного статусу - це реальність, оскільки незалежність української церкви тепер підтримує не тільки народ, а й влада, зокрема, президент і більшість у парламенті.

28 липня УПЦ КП вивела тисячі прихожан на хід в Києві.

Сьогодні, 28 липня, президент Петро Порошенко взяв участь в урочистостях на Володимирській гірці з нагоди Дня хрещення Русі. Охороняють правопорядок в Києві до чотирьох тисяч поліцейських.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ