Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

Фільм про Голодомор «Гіркі жнива» покажуть в 45 країнах світу

1/2
Фільм канадського режисера українського походження Джорджа Менделюка «Гіркі жнива» покажуть в 45 країнах світу. Прем’єра стрічки відбудеться сьогодні, 24 лютого, у Львові. Як зазначив продюсер фільму Ігор Ігнатович, загальний бюджет фільму становить 20 мільйонів доларів

Про це сьогодні ж на прес-конференції у Львові сказав меценат, громадський діяч, продюсер фільму «Гіркі жнива», канадієць українського походження Ігор Ігнатович.

«Я з великим захопленням  чекаю на прем’єру фільму і відгуки глядачів. На кожному континенті, на великих екранах люди матимуть нагоду побачити українську історію. Моя ціль – поширити знання про Голодомор, адже щоб зрозуміти країну, треба зрозуміти її історію.

Задум фільму - показати Західному світу справжню Україну, яку сховали від світу. Про Голодомор мало хто знає, але це насправді важливі сторінки світової історії. Дуже важливо дати людям знання про правдиву історію України, аби вони змогли зрозуміти її та, зокрема, контекст подій, що відбуваються тут сьогодні.

Директор представництва Світового конгресу українців у Києві Сергій Касянчук наголосив на важливості історичних аспектів фільму: «Цей фільм показує, чому відбувся Голодомор, стрічка донесе цю інформацію до світу. Тобто історична правда – це дуже важливий момент у цьому фільмі» - сказав Сергій Касянчук. 

За словами директора Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірини Ключковської, фільм «Гіркі жнива» почав переходити з культурної у політичну площину. 

«У світі, де постійно тривають інформаційні війни, нам перешкоджає незнання. Тому, чим більше країн дізнаються правду про Голодомор, тим більше з них визнають Голодомор геноцидом.

Крок продюсера-бізнесмена Ігнатовича, який веде соціально відповідальний бізнес, є прикладом для усіх наших олігархів. Це відповідальність людини перед спільнотою, в якій вона проживає. Пан Ігнатович інвестує у проекти різного характеру у країні свого громадянства, а також і країні свого походження – в Україні», – підкреслила Ірина Клюковська.

Як повідомив Ігор Ігнатович, російська кіноіндустрія, на разі, не проявляла великого зацікавлення до фільму.

Фільм «Гіркі жнива» – перша англомовна художня стрічка, в основу якої лягли трагічні події в Україні початку ХХ століття – Голодомор 1932-33 років.

Нагадаємо, що сьогодні, 24 лютого, о 18.30 у кінотеатрі «Планета Кіно» (ТРЦ «Форум Львів») відбудеться презентація кінофільму «Гіркі жнива».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ