Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Фільм про перші дні боїв за Донецький аеропорт

Генеральний штаб Збройних Сил випустив документальний фільм про перші дні битви за Донецьке летовище Документальна стрічка була опублікована в мережі YouTube.

"26 травня 2014 року. Точка відліку. Збройні Сили України вперше показали свій характер у бою з переважаючим і сильним противником. Успішна операція стала переломною для українських військових та визначила подальший перебіг АТО", - написано під відео. 

Фільм являє собою спогади військових, які брали участь в боях за аеропорт, серед них: військові пілоти, сили спеціальних призначень, та офіцери, які керували захистом аеропорту на перших етапах збройного конфлікту.

"Було прийнято рішення за допомогою РПГ-18 обсипати повністю з 1 по 4 поверх скляні вікна в першому терміналі, що дало нам можливість працювати і стрілецькою зброєю, і стовбурними гранатометами", - згадує на камеру офіцер Сил спецоперацій України з позивним "Мисливець".

Українська армія обороняла Донецький аеропорт 242 дня, українських військових за їх неймовірну стійкість нарекли "кіборгами".

espreso.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ