Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Фірташ пропонує Азарову погратися в Леніна і партію

Один із найбагатших українців Дмитро Фірташ учора, 29 листопада, очолив Федерацію роботодавців України. Він вважає, що саме роботодавці мають стати основним партнером влади. Влада натомість зажадала від роботодавців детінізації зарплат і визнала, що найближчим часом зменшення навантаження на фонд заробітної плати не буде. Про це пише радіо "Свобода".

Відкриваючи з’їзд, голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник зауважив, що в останні роки бізнесові довелося долати не лише наслідки світової кризи, але й започатковані чинною владою реформи. Серед позитивів чільник об’єднання роботодавців назвав лише процес дерегуляції бізнесу. За словами Дмитра Олійника, бізнес потерпав не так від самих реформ, як від того, як ці ініціативи сприйняли податкова і митна служби, а також дев’ять контрольних органів у сфері праці.
 
«Ми розуміємо, що кодифікація податкового законодавства – це плюс. Але те, як дозволяють собі його трактувати податкові служби, – це абсолютно абсурдно», – зауважив він.
 
Також керівник Федерації роботодавців заявив про величезний тиск на фонд заробітної плати через великі відрахування до Пенсійного фонду.
 
Банкова помітила тисячі директорів із мінімальною зарплатою
 
Натомість перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова закинула підприємцям надмірну тінізацію. За її словами, за оцінками зарубіжних експертів, в Україні без трудової угоди працює близько півтора мільйона громадян, а 120 тисяч керівників підприємств отримують мінімальні зарплати.
 
«Десь 145 мільярдів гривень річного фонду заробітної плати виводиться в нелегальний сектор», – наголосила вона.
 
Обраний головою Федерації роботодавців України бізнесмен Дмитро Фірташ, відомий насамперед як співвласник корпорації «РосУкрЕнерго», наголосив, що роботодавці мають стати провідним партнером влади, провівши аналогії з радянською дійсністю.
 
«Кажемо – Ленін, маємо на увазі – партія! Кажемо – партія, маємо на увазі – Ленін! Тобто, ми розуміємо: кажемо – держава, уряд, маємо на увазі – роботодавець», – заявив Дмитро Фірташ, звертаючись до голови уряду.
 
Азаров насварив за погану продукцію
 
У свою чергу Прем’єр-міністр Микола Азаров зазначив, що доки в Україні існує великий дефіцит пенсійного фонду, доти зменшення навантаження на фонд заробітної плати бізнесові не варто очікувати.
 
«Ми будемо послідовно вирішувати проблему зменшення фіскального навантаження на фонд оплати праці. Але ж ми реалісти – ми реально зможемо це зробити, коли пенсійний фонд буде бездефіцитний», – заявив прем’єр.
 
Також Микола Азаров уже не вперше закликав підприємців, зокрема, тих, хто працює в харчовій промисловості, відповідальніше ставитися до якості продукції.
 
«Я нещодавно дав доручення нашим службам контролю перевірити якість наших продовольчих товарів. Не знаю, на що розраховують бізнесмени, які постачають на ринок дитячі молочні сосиски, де замість м’яса – соя? Або сметану із немолочними жирами, наприклад? Із двадцяти зразків продукції жоден не відповідав вимогам. Хочу запитати: а совість є в цих людей?!» – обурювався прем’єр, погрожуючи несумлінним виробникам покаранням із боку влади.
 
Експерт із економічних питань Олег Устенко зазначає, що варто було б не лише вибудовувати співпрацю між владою та роботодавцями, а брати до уваги ще й платників податків. Експерт зазначає, що Дмитро Фірташ є сам по собі доволі впливовою людиною, а владі буде зручніше вирішувати проблеми роботодавців із представником великого бізнесу. - radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ