Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фізик із Чернівців став найкращим учителем України

Пауль Пшенічка переміг у національній премії Global Teacher Prize Ukraine, яку знають у світі як «Нобелівську» премію для вчителів, - Освіта.ua.

Фізик-новатор отримав 100 тисяч гривень, а також - разом із п’ятіркою фіналістів - рік безкоштовного підвищення кваліфікації та поїздку на Global Education and Skills Forum 2018 у Дубай, де назвуть ім’я найкращого вчителя у світі.

Найстарший учасник премії Пауль Пшенічка став найкращим учителем країни, виборовши перемогу у 630 вчителів, які подавалися на нагороду.

Вже 47 років Пауль Пшенічка викладає фізику та астрономію, загалом він вивчив понад 4000 дітей. У 1991 році Пшенічка створив для обдарованих дітей наукове товариство «Квазар», середовище для командної роботи, вільне від класів, оцінок та іспитів. 55 членів «Квазару» взяли участь у 115 конференціях, турнірах, олімпіадах та конкурсах і реалізували понад 150 дослідницьких проектів. У вільний час Пауль ходить у гори, пише підручники, виступає на TEDx та міжнародних конференціях.

Переможцем народного голосування на сайті ТСН, у якому взяли участь понад 700 тисяч людей з усіх регіонів України, став також Пауль Пшенічка! Тож окрім головного призу, він отримує поїздку в Естонію для вивчення провідних педагогічних методик та знайомства з системою освіти країни.

«Вчителі, які взяли участь у Global Teacher Prize Ukraine, надзвичайні, — говорить Зоя Литвин, голова громадської спілки «Освіторія», організатор та голова журі національної премії. — Вони доводять, що вчитель-новатор, вчитель, який готує своїх дітей до глобальних викликів світу, не залежить від розміру міста, в якому він живе, від фінансування, від суспільної думки. Немає значення, якої він статі, віку, який предмет викладає. Адже єдине, що об’єднує усіх наших учителів, – це любов до професії, постійне самовдосконалення та істинне бажання розділити свої знання з тими, хто вже завтра буде творити Україну».

Поїздку на двох до Європи — спеціальний приз від куратора премії, телеведучої «1+1» Наталії Мосейчук — отримала вчителька хімії Оксана Бицина, яка не увійшла до топ-20, але яку Наталія «обирала серцем».

Компанія Microsoft нагородила вчительку хімії Оксану Окулову за новаторський підхід у навчанні. Вона представлятиме Україну на міжнародному форумі Microsoft Education Exchange 2017. Кожен із п’ятірки фіналістів також отримав планшет і сертифікат на користування навчальною платформою Minecraft.

Переможців та гостей святкової церемонії привітали виступами співачки Христина Соловій, Ніна Матвієнко, гурт «Один в каное», комп’ютерно-хореографічний проект Light Balance та дитячий хор «Щедрик» із піаністом Євгеном Хмарою.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ