Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК "Дніпро": клуб ліквідують, стадіон продадуть

За інформацією фан-сайту, футбольний клуб «Дніпро» припиняє своє існування, щоб відродитися без боргів, мінусів за очками, трансферного бану.
СПОРТ bigmir)net

Повідомляється, що новий клуб, який, ймовірно, буде називатися «Дніпро», повинен був почати з змагання аматорів, але спробує заощадити рік за рахунок заявки відразу в Другу лігу завдяки інтеграції з іншим клубом. Один з варіантів - ФК «Нікополь». Вже на найближчих сесіях Нікопольської міськради місцевий клуб можуть перевести в комунальну власність. Однак, достовірної інформації з цього приводу немає і місце Нікополя може зайняти хтось інший.

Ну а далі - злиття, перейменування і переїзд на «Дніпро-Арену», яка наразі до кінця року знаходиться у ексклюзивній оренді ГО Академія «Дніпра» (читай, структурі Коломойського). Що буде після цього зі стадіоном і базою - невідомо, крім того, що вони будуть, ймовірно, виставлені на продаж.

Нинішнім футболістам «Дніпра» запропоновані контракти на рівні Прем'єр-ліги (орієнтовно 10-15 тисяч доларів на місяць, що, як мінімум, не нижче, ніж у тій же луганській «Зорі»), і деякі вже погодилися почати сходження разом з новим «Дніпром». Правда, зарплат футболісти з лютого не бачили.

За інформацією джерела, Дмитро Михайленко залишається головним тренером. Крім того, команда U-19, швидше за все, буде заявлена ​​в турнір аматорів.

Водночас група бізнесменів з міста Дніпро збирається заявити альтернативний ФК. Просуває проект екс-мер міста, а сьогодні депутат БПП Іван Куліченко в партнерстві з ще одним відомим земляком і колегою по партії Андрієм Павелком. Поки незрозуміло, чи буде клуб починати з аматорів (що найбільш ймовірно) або теж якимось чином заявиться у Другій лізі.

Джерело - Sport.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ