Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Рочин»: перемога в обмеженому складі

Соснівський «Рочин» здобув впевнену перемогу у матчі 12 туру Прем’єр-ліги Львівщини. Команда Володимира Підкіпняка на виїзді обіграла футбольний клуб «Самбір» - 2:0. Перемога гостям хоч і далася непросто, однак вона не підлягає жодним сумнівам. Наприкінці першого кола соснівчани поступово покращують своє місце в турнірній таблиці, хоч і ще знаходяться в пошуках ідеальної гри.

На матч з «Самбором» головний тренер «Рочина» Володимир Підкіпняк не міг розраховувати одразу на двох ключових захисників команди – Павла Іванишина та Віталія Ільїна. Обоє награли на вилучення у матчі попереднього туру у Миколаєві, а відтак були дискваліфікованими. Також через травму не зміг зіграти Олексій Найдишак. Його у центрі поля замінив Іван Мацюра, а у центрі захисту знову футбольну молодість згадував граючий тренер Володимир Підкіпняк.

Як показав результат поєдинку, залатати дірки Володимиру Підкіпняку таки вдалося, однак сказати, що ця перемога далася «Рочину» легко язик не повернеться. Старт матчу гостям з Соснівки вдався на славу. Гостям вдалося відкрити рахунок уже 2-ій хвилині матчу, коли Юрій Яструб скористався неузгодженістю між воротарем та центральним оборонцем. Півзахисник «Рочина» до кінця пішов в пресинг і з помилки оборонця зумів витиснути максимум.

Загалом, «Рочин» впевнено перегравав суперника у першому таймі. Команда Володимира Підкіпняка мала не один момент для того, щоб збільшити свою перевагу і полегшити життя своїм вболівальникам. Їх, до слова, на стадіоні в Самборі не бракувало, адже завдяки керівництву команди було організовано черговий виїзд групи підтримки.

Другий гол у ворота господарів вболівальники у першому таймі так і не побачили. А нагод для цього було більш, ніж достатньо. Найреальніші з них втратили Яструб та Цюпка. З ударом впритул останнього справився воротар, а Яструб, вийшовши сам на сам з воротарем, замість удару по воротах віддав не найкращу передачу. Особливо яскравим епізодом першого тайму став прохід півзахисника «Рочина» Максима Болкіта. Він немов на велосипеді об’їхав двох гравців в центрі поля, не зупинився перед центральними оборонцями гостей, але дефект поля завадив Максиму як слід пробити по воротах. Якби Максим забив, то зірковий Мессі після цього гола завершив б кар’єру футболіста. Принаймні так після гри жартував президент «Рочина» Ігор Смолинець.

За увесь перший тайм гравцям «Самбора» не особливо вдалося нав’язати супернику свою гру. Моментами хоч і господарі атакували непогано, однак серйозної небезпеки біля воріт Анатолія Коваленка їм не вдалося. Більше вдавалося у гравців «Самбора» уже у другому таймі. Гравцям команди господарів вдалося нав’язати супернику свою гру, у якій уже не було помітно тотальної переваги «Рочина». Моментами соснівчанам було непросто, оскільки у другому таймі уже більше роботи появилося в Анатаолія Коваленка. В одному з епізодів Анатолій по-справжньому вступив в гру, коли після стандарту головою пробив Іван Смола.

В загальному гравці «Самбора» непогано комбінували у другому таймі. Якщо відверто, то при певному збігу обставин господарі поля могли розраховувати на щось більше, аніж поразка з мінімальним рахунком. Відчувалося, рахунок 1:0 на користь «Рочина» не дає спокійного життя вболівальникам, а відтак гравці цієї команди чудово розуміли, що дуже потрібно забити другий гол. Його соснівчани забили уже в компенсований арбітром час. Гол Максим Болкіта ще довго будуть згадувати і вболівальники «Рочина», і «Самбора». Максим ефектно і ефективно п’ятою обіграв суперника на прийомі м’яча і зльоту пробив під поперечину.

При рахунку 2:0 на користь «Рочина» часу у господарів навіть не було на те, що забити бодай один гол у відповідь. Забивши на початку та вкінці поєдинку, «Рочин» дещо покращив свої турнірні показники, здобувши справедливу перемогу.

У середу, 5 липня, «Рочин» зіграє останній матч першого кола проти аутсайдера чемпіонату ФСК «Яворів». Цей матч відбудеться у Соснівці на стадіоні «Шкільний». Початок матчу – 17:00.

Прем’єр-ліга Львівщини. 12 тур

Самбір, стадіон імена Л. Броварського, 1000 глядачів

ФК «Самбір» - «Рочин» (Соснівка) – 0:2 (0:1)

ФК «Самбір»: Онофрійчук, Ковалик, І. Теплий, Знетиняк, Смола, В. Теплий, Леськів,. Теплий (Бабій, 77), Столець (Сілецький, 46), Химович (Мельнічек, 83), Габян

«Рочин»: Коваленко, Домальчук, Підкіпняк, Портянко, Цюпка (Семеряк, 90+2), Богданов, Мацюра (Дева, 77), Яструб, Болкіт, Цюпка, Кохман (Марцюнюк, 90+2)

Голи: Яструб, 2, Болкіт, 90

Попередження: Ковалик, 80 - Кохман, 63, Портянко, 81

Арбітр: А. Наконечний (Львів)

Асистенти арбітра: А. Янтуріна, Ю. Олійник (Львів)

Четвертий арбітр: М. Гапчин (Львів)

Спостерігач арбітражу: Ю. Карп’як (Львів)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ