Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Рух»: статистичні підсумки першого кола

Матчем проти «Енергії» з Нової Каховки футболісти винниківського «Руху» завершили перше коло турніру. Наша команда за 17 турів і відповідно за 16 зіграних матчів (непарна кількість команд в чемпіонаті) здобула 13 перемог, один матч зіграла внічию, а ще у двох поступилася. Після першого кола чемпіонату винниківський «Рух», маючи у своєму активі 40 очок, посідає третє місце в турнірній таблиці. Наша команда лише за додатковими показниками поступається одеській «Жемчужині», яка наразі в турнірній таблиці друга.

Найбільша перемога у першому колі («Рух» - «Іллічівець-2» - 6:0)

Найбільша перемога «Руху» у першому колі відбулася якраз в історичному матчі «Руху» у другій лізі. Поєдинок проти маріупольського «Іллічівця-2» був відкриттям сезону у Винниках на стадіоні імені Богдана Маркевича, а також дебютом «Руху» у професійному футболі. Дебют «Руху» у другій лізі вдався на славу. Наша команда у ворота «Іллічівця-2» відвантажила 6 голів на будь-який смак і у власні не пропустила жодного. Розгромну перемогу «Руху» у цей день побачили понад три тисячі (!) вболівальників.

Найбільша поразка у першому колі («Енергія» - «Рух» - 2:1, «Рух» - «Жемчужина» - 0:1)

Оскільки «Рух» є одним з головних фаворитів у другій лізі за право підвищитися у класі максимально швидко, команда з Винник програє дуже рідко. Маючи велику серію з перемог, наша команда двічі несподівано спіткнулася у матчах проти «Енергії» з Нової Каховки (поразка на виїзді 1:2) та вдома з одеською «Жемчужиною» (поразка 0:1). Як то кажуть, великих перемог без поразок не буває, тому ще на початку сезону можна було передбачити, що жодна команда з другої ліги буде не в змозі показати максимальний результат в чемпіонаті.

Рекорд від вболівальників

Те, що «Рух» люблять не тільки у Винниках, а у й Львові, нікому не секрет. На домашні матчі «Руху» у Винниках завжди приходила достатня кількість вболівальників, а відтак команда під час домашніх матчів ніколи не залишалася без підтримки. Вболівальницькі рекорди на трибунах стадіону імені Богдана Маркевича й поза ними були зафіксовані у матчах проти «Іллічівця-2» та «Балкан» з селища «Зоря», що в Одеській області. В загальному ці матчі відвідали понад шість тисяч (!) шанувальників гри мільйонів.  

Найкращий бомбардир

Найкращим бомбардиром «Руху» у другій лізі є захисник Володимир Бідловський. Що цікаво, чотири з шести голів Бідловський провів з пенальті, лише два з гри. Друге місце поділили одразу двоє гравців: півзахисник Святослав Козловський та нападник Олексій Омельченко. На рахунку обох футболістів по 5 влучних ударів. Втім, на відміну від Омельченка, Козловський один гол забив з пенальті. Якщо визначати кращого бомбардира «Руху» у професійному футболі, то перше місце поділили Олексій Омельченко та Володимир Бідловський. Останній забив усі шість голів у другій лізі, а Омельченко забив 5 голів у другій лізі та ще один у Кубку України. На третьому місці Святослав Козловський – 5 голів, які Святослав забив лише у другій лізі.

Гол першого кола

Якщо визначати гол першого кола у виконанні гравців «Руху» у другій лізі, то тут наші думки можуть не зійтися. Щоб все було справедливо, мабуть, потрібно провести опитування серед вболівальників команди. Якщо визначати і красоту і важливість голу, то на перше місце, мабуть, слід поставити Володимира Бідловського і його гол «Балканам» зі штрафного. Окрім Бідловського, на перше місце заслуговує гол Шептицького у ворота миколаївського «Суднобудівника», а також гол Григорія Баранця у ворота вінницької «Ниви». Загалом, гравці «Руху» у першому колі чемпіонату забили 34 голи у ворота суперника, натомість у власні пропустили лише 13.

Найкращі гравці

За підсумками опитувань в офіційній групі ФК «Рух» (Винники) у соцмережі facebook, крашими гравцями серпня, вересня та жовтня стали Володимир Бідловський, Олександр Дяченко та Святослав Козловський. Ці гравці отримували пам'ятні нагороди з рук президента клубу Григорія Козловського, а також спортивного директора клубу Володимира Лапіцького. Звісно, окрім цих гравців на перемогу у конкурсах претендували й інші гравців команди, серед яких брати Баранці, Олексій Омельченко, Андрій Баглай, Володимир Федорів, Ярослав Кінаш та інші. Звісно, хтось з цих гравців грав більше, хтось менше, але в загальному картина була такою, що ніхто з гравців «Руху» своєю грою не розчаровував. Лідерські якості у першому колі почергово проявляли різні футболісти.

Найбільше матчів за «Рух» у другій лізі

Найбільше матчів за «Рух» у другій лізі провели Олексій Омельченко та Андрій Кікоть (по 16). Ці гравці є єдиними у складі «Руху», які взяли участь у кожному без винятку поєдинку «Руху» у другій лізі. Андрій Кікоть здебільшого виходив на заміни, а от Олексій Омельченко майже усі матчі відіграв з першої до останньої хвилини. По 15 матчів за «Рух» у другій лізі провели воротар Олександр Дяченко, а також півзахисники Борис Баранець та Роман Іванов. Останній також у більшості матчів виходив на заміну. Якщо врахувати ще два матчі «Руху» у Кубку України, то найбільше матчів за «Рух» на професійному рівні провели знову ж таки Андрій Кікоть та Олексій Омельченко (по18). По 17 матчів провели Борис Баранець та Роман Іванов. 16 матчів в активі Володимира Бідловського.

fcruh.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ