Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Скала»: поразка на власних та суддівських помилках

У першому офіційному домашньому матчі 2016 року стрийська «Скала» поступилася одному з аутсайдерів другої ліги «Арсеналу Київщині» з Білої Церкви. «Малиново-зелені» сенсаційно поступилися з рахунком 2:3. На результат цього матчу, окрім невиразної гри «Скали», вплинули і грубі помилки від арбітра з Ужгорода Вадима Запрутняка.

Перший офіційний матч у Стрию вболівальники чекали з великим нетерпінням. «Малиново-зелені» вдало провели перше коло чемпіонату, завершивши його на високому другому місці. Окрім того, «Скала» стала найкращою командою на передсезонному турнірі-меморіалі одного з найуспішніших тренерів в історії львівських «Карпат» Ернеста Юста.

Не на радість вболівальникам, та щонайголовніше тренерському штабу «Скали», одразу кілька ключових гравців не змогли зіграти у матчі проти «Арсенала Київщини». Мова йде про травмованих Василя Цюцюру, Романа Подоляка та дискваліфікованих Петра Стасюка та Владислава Клименка. Якщо відверто, то гравці «Скали» не змогли справитися з втратою цих виконавців. Особливо бракувало у центрі поля Влада Клименка. Центральних захисник Тарас Максимович, хоч старався замінити Клименка у центрі поля, проте втрата Владислава у цьому матчі відчувалася. Бракувало у нападі і Василя Цюцюри. «Скала» в атаці зіграла не зовсім агресивно, бракувало останнього завершального удару. Без Подоляка та Стасюка у захисті у «Скали» були проблеми. Господарі поля невдало грали в обороні, особливо у другому таймі. Більше того, не обійшлося без суддівських помилок, які вплинули на результат матчу.

Коли «Скала» пропускала перший гол у другому таймі, арбітр вказав на пенальті, після того, як воротар Денис Завгородній збив нападника гостей Володимира Шваба. Фол у цьому епізоді збоку воротаря мав місце, але найцікавіше те, що передачу від Завгороднього на захисника гравець «Арсенала» обірвав рукою. Гра рукою хоч і не була нанавмисною, однак вона повністю змінила траєкторію м’яча. Арбітр допустив грубу помилку, не призначивши штрафний удар (відео епізоду 1:42:48).

Другу помилку допустили арбітри у тому епізоді, коли не призначили пенальті у ворота «Арсенала Київщини» після небезпечної атаки «Скали», яка завершилася добиванням Олега Квича. У цьому епізоді замість пенальті за гру руками захисника гостей арбітри призначили кутовий (відео епізоду 1:48:07).

Ще одного разу «Скалі» у цьому матчі «допоміг» лайнсмен, коли зірвав потенційно дуже гостру контратаку «Скали», зафіксувавши офсайд, якого не було у Дмитра Скакуна. Передачу на Скакуна віддав новачок «Скали» Роланд Білала. Що цікаво, у цьому епізоді, як показав відео повторепізоду, в офсайді перебував Віталій Рябушко, а не Дмитро Скакун, на якого і була передача (відео епізоду 2:11:31).    

Суддівські помилки у цьому матчі хоч і вплинули на результат матчу, але однозначно можна говорити про те, що «Скала» невдало зіграла цьому поєдинку. Гравці «Скали» провально зіграли у захисті, і як підтвердження цих слів - три пропущені голи. Хто б що не говорив, але Василю Малику не вдалося знайти рівноцінну заміну чотирьом основним гравцям команди. У суботу не тою «Скала» була в атаці, не тою у захисті. Втім, поразка від «Арсенала Київщини» аж ніяк не позбавила «Скалу» права поборотися за вихід до першої ліги.

На хороші слова за підсумками цього матчу заслужили і підопічні Миколи Литвина. Як сказав Литвин на післяматчевій прес-конференції, його команда добре вивчила сильні та слабкі сторони суперника, чим і успішно скористалася. Особливо кидалося у вічі те, що гравці гостей дуже щільно і уважно грали проти диригента атак «Скали» Володимира Пришнівського.

9 квітня «Скала» зіграє на виїзді проти «Енергії» з Нової Каховки.

Богдан ПастернакГал-інфо

На фото: у боротьбі за м'яч півзахисник "Скали" Назар Кміть

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ