Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Фонд держмайна встановив дату продажу "Закарпаттяобленерго"

Фонд державного майна України 20 січня 2012 проведе приватизаційний конкурс з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу пакета акцій обласної енергопостачальної компанії ПАТ "Закарпаттяобленерго" (Ужгород) в розмірі 50% статутного капіталу.

Початкова ціна становить 135 млн грн, крок її збільшення - 1,4 млн грн, зазначено в офіційному оголошенні про конкурс у газеті "Відомості приватизації", повідомляє gazeta.ua.

Згідно з умовами конкурсу, затвердженого розпорядженням Кабінету міністрів від 2 листопада № 1162, учасник конкурсу з придбання акцій обленерго повинен три останніх роки або самостійно передавати та постачати електроенергію в обсязі мінімум 30% від обсягів "Закарпаттяобленерго", або володіти енергопостачальною компанією з такими обсягами постачання і передачі.

Ці умови співпадають з умовами вже оголошених конкурсів з приватизації 25% акцій "Київенерго" і 40,061% "Донецькобленерго".

Крім того, переможець повинен буде внести інвестиції в розмірі 5 млн грн відповідно до концепції розвитку підприємства.

Всього на конкурс виставлено 62 млн 301,621 тис. акцій. Стартова ціна в перерахунку на одну акцію складає 2,17 грн, тоді як на "Українській біржі" вони котируються за курсом 1 грн.

"Закарпаттяобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі, розташовані на території Закарпатської області. Надає послуги з транспортування та постачання електроенергії.

Державі в особі НАК "Енергетична компанія України" належить 75% акцій "Закарпаттяобленерго", VS Energy International NV (Нідерланди) - 10,53% акцій АТ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ