Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фонд “Відродження” підтримає проведення незалежного екзит-полу на виборах-2012

2012 року Міжнародний фонд “Відродження” підтримуватиме моніторинг парламентських виборів – їх чесності, прозорості та демократичності. Про це заявив Виконавчий директор Фонду Євген Бистрицький під час презентації стратегійФонду на 2012 рік, яка відбулася 31 січня в Києві, повідомили у фонді.

“Фонд підтримуватиме ініціативи громадських організацій, які самі запропонують ініціативи громадського контролю за чесністю проведення виборчої кампанії. Одним з таких інструментів є незалежний екзит-пол, який в Україні став надійним інструментом контролю над тим, наскільки чесно проводяться вибори”, підкреслив Євген Бистрицький.

Не менш важливим завданням, на думку Виконавчого директора Фонду, є і забезпечення свідомого вибору громадян, їх краще ознайомлення з програмами політичних партій та кандидатів.Також увага громадських організацій буде спрямована на спостереження за дотриманням рівних прав кандидатів та реагування на порушення виборчого законодавства.

На думку Євгена Бистрицького, проведення вільних і чесних парламентських виборів 2012 року стане для України “лакмусовим папірцем”, який продемонструє дотримання демократичних норм і європейських стандартів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ