Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Форум «Золотий мольберт» стартує у Львові

Цьогорічний – XV Міжнародний форум дитячої творчості «Золотий мольберт слідами Митрополита Андрея Шептицького» відкривається 31 березня о 16.00 в Українському католицькому університеті (вул. Хуторівка, 35 а) виставкою дитячих шедеврів Міжнародного конкурсу «Золотий мольберт». В межах Форуму експонується пересувна виставка талановитої юної художниці Лілії Дорошенко, з міста Покровськ, Донецької області. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Вже п'ятнадцять років поспіль на Львівщині діє культурно-освітня програма Міжнародного Форуму дитячої творчості «Золотий мольберт слідами Митрополита Андрея Шептицького», в межах якої залучають до участі у пленерах з 31 травня до 21 червня Міжнародного конкурсу «Золотий мольберт» сотні талановитих дітей та дітей з особливими потребами, тим самим об’єднуючи Захід та Схід України. Пленери проводяться на базі літніх таборів у Львові та Карпатах», - розповідають організатори.

З 5 до 28 травня учасники Форуму зі Львова та області висловлюватимуть свої почуття образотворчою молитвою «Молитва дітей та Ангелів за Мир в Україні та світі», розписуючи на святоюрських мурах грандіозне стометрове полотно.

З 29 травня у Львові до Форуму «Золотий мольберт слідами Митрополита Андрея Шептцького» долучаться понад 250 дітей із Сєвєродонецька, Маріуполя, Слов’янська, Кальчика, Зорі (Донецької області), Станиці Луганської, Черкас, Хмельницька, Запоріжжя, Києва, Рогатина, Вітебська та Баранович (Білорусії) та інших країн.

30-31 травня, у ЛНМ ім. А. Шептицького двадцять переможців Міжнародного конкурсу дитячої творчості «Золотий мольберт», які вийшли у фінал попереднього року,  розписуватимуть ікону «Українська Богородиця» на дерев’яному ковчезі.

А 1 червня в День захисту дітей о 10.00 год. у Соборі Святого Юра Форум розпочинає естафету Миру. Сотні учасників, серед яких понад 250 зі Сходу України, урочистою ходою пройдуть від пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому до Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького, щоб передати естафету «Мистецька хвиля миру дітей України та світу».

 Усі учасники естафети Миру отримують відзнаки та дипломи, 20 фіналістів – вручатимуть золоті медалі та Гран-Прі – золотий мольберт. Два учасники нагороджуються путівками у США у Дісней-Ленд.

З 2 до 21 червня у Львові та Карпатах проходитимуть пленери слідами Мойсея українського Духа. Учасники матимуть пленери на теренах Крехівського, Добромильського, Унівського, Гошівського, Підгорецького монастирів, палацу Олександра Фредри у Беньковій Вишні, на горі Захар Беркут та фортеці Тустань, у Свіржському, Олеському, Підгорецькому замках. У Карпатах учасники Форуму проживатимуть у мальовничих місцях с. Кам’янки біля живописних водоспадів. Тут, на полонинах с. Кам’янки, біля водоспадів видатні митці створюючи власні шедеври, надихатимуть юних художників Золотого мольберта до творчої досконалості й художньо-естетичного вишколу. Під відкритим небом для дітей організовуватимуться майстер-класи з живопису, гончарства, повсті черпанного паперу тощо.

Протягом усього часу перебування на Львівщині учасники Форуму відвідуватимуть виставки у музеях та галереях Львівщини, екскурсії по місцях, які були благословенні й дорогі Митрополиту Андрею,

За результатами пленерів та арт-класів у Києві, Слов’янську, Маріуполі, Львові, Хмельницькому та інших містах 24 серпня відбуватимуться телемости та відкриються пересувні виставки дитячих шедеврів у різних містах України. А у Львові на площі Святого Юра під відкритим небом розширить свою експозицію Дитяча галерея під покровом Митрополита Андрея Шептицького, яку можна відвідувати щоденно, без вихідних.

1 листопада 2017 року, на базі Форуму проходитиме Міжнародна конференція «Модернізація художньо-естетичного виховання засобами образотворчості». В межах конференції започатковується педагогічний конкурс «Успішний педагог образотворчості».

З програмами Форуму та конкурсів можна ознайомитись на сайті: www.artklass.lviv.ua

Більше інформації за телефоном 0678439767 і електронною поштою [email protected] Ольга Михайлюк, засновниця Форуму, Віце-Президент БО «БФ Львівська дитяча галерея», головний редактор часопису «Артклас».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ