Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Франсуа Олланд: "Ле Пен - загроза для Франції"

Чинний президент Франції Франсуа Олланд, виступаючи на телебаченні, заявив, що буде голосувати у другому турі президентських виборів за центриста Еммануеля Макрона. Повідомило видання BBC Україна.

Він назвав його конкурента - лідерку правого "Національного фронту" Марін Ле Пен - загрозою для Франції.

"Еммануель Макрон сьогодні - той, хто захистить цінності, які об'єднають людей Франції в настільки серйозний момент, серйозний для Франції, Європи, і світу. [...] На кону наша французька ідея, наша єдність, наше партнерство з Європою і наше місце в світі", - сказав Олланд.

"Що стосується мене, я буду голосувати за Еммануеля Макрона", - додав він.

Еммануель Макрон і Марін Ле Пен пройшли до другого туру президентських виборів за підсумками першого туру.

Кандидати йдуть з невеликим відривом - у Макрона 23,75% голосів, у Марін Ле Пен - 21,53%. Другий тур президентських виборів у Франції відбудеться 7 травня.

Вперше в історії П'ятої республіки (з 1958 року) до другого туру не пройшли ні кандидат від соціалістів, ні кандидат від правоцентристів.

Кандидати представляють рівно протилежні точки зору: Еммануель Макрон виступає за вільну міжнародну торгівлю і за Європейський Союз. Марін Ле Пен виступає проти глобалізації і хоче провести у Франції референдум з питання про вихід з ЄС на зразок "брекзита".

Макрон - колишній банкір і екс-міністр економіки Франції при президенті Олланді. Для нього це перша виборча кампанія, і в разі перемоги в другому турі Макрон стане наймолодшим президентом Франції.

Раніше про свою підтримку Макрону заявили представники основних політичних партій. Макрона підтримали і ті, кандидати, які грали. Франсуа Фійон, який набрав 19,91% голосів, в ефірі французького телебачення визнав поразку і закликав своїх прихильників голосувати за Макрона в другому турі.

Підтримав центриста-Макрона і кандидат від соціалістів Бенуа Амон, який також програв у першому турі.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ