Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Франція: матадор загинув під час бою з биком

Іспанський матадор помер після того, як бик буцнув його під час фестивалю на південному заході Франції, - BBC Україна.

Айвану Фандіньо було 36 років. Під час бою у суботу його нога заплуталася у плащі, він впав на землю, де його й настиг бик.

Тварина травмувала матадорові легені. За інформацією французьких медіа, він помер дорогою до лікарні внаслідок серцевого нападу.

Інцидент стався під час фестивалю кориди Aire-sur-l'Adour у містечку По неподалік кордону з Іспанією.

Уродженець Басконії вже виходив на арену раніше того дня. На знімках видно, що коли матадора виводили з рингу, він ще був при свідомості, але мав сильну кровотечу.

Передають, що Фандіньо став першим матадором, який загинув у Франції впродовж останнього століття. Як стверджує газета Sud-Ouest, востаннє це трапилося у 1921 році, коли Ісидоро Марі Фернандо помер на арені в Безьє.

У липні минулого року 29-річний тореадор Віктор Барріо загинув під час бою, який транслювали у прямому ефірі - то був перший випадок у країні за останні 30 років.

Айван Фандіньо раніше вже був поранений під час боїв з биками принаймні двічі - у 2015-му тварина підкинула його у повітря під час бою в Памплоні, а за рік до того трапився ще серйозніший інцидент, коли матадор знепритомнів у французькому Байоні.

Опоненти явища кориди описують його варварське дійство, тоді як прихильники кажуть, що традиція є давньою формою мистецтва, що глибоко вкоренилася в національній історії.

Бої з биками оголосили законними у Франції після того як у 2012 році Конституційна рада відхилила позов про заборону практики від групи захисників прав тварин.

За інформацією агенції AFP, лише у Франції за рік на кориді вбивають більше 1000 биків.

Хоча це дійство виникло у сусідній Іспанії, півтора століття тому воно стало популярним і у Франції.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ